Apunt Menorca Oci nocturn a Menorca: qui diu que és l'illa de la calma? I Apunt Menorca
Oci nocturn a Menorca: Blue Sky Bar

Oci nocturn a Menorca: qui diu que és l’illa de la calma?

Escrit per Raquel del Río

Que Menorca és una illa tranquil·la és una idea molt estesa, però té fonament? Et descobrim les millors propostes d’oci nocturn a Menorca: terrasses, locals de concert, discoteques… Deixa de preguntar-te què fer a Menorca i segueix-nos!

Que Menorca és una illa tranquil·la és una idea molt estesa, però té fonament? Nosaltres ho tenim clar: no. Menorca es viu de dia però també de nit. Et descobrim les millors propostes d’oci nocturn a Menorca, començant per un bon sopar, clar!

L’oferta gastronòmica és aclaparadora. Trobem des de temples de la tapa fins a restaurants de cuina tradicional menorquina i d’avantguarda, passant per braseries, bars de pinxos i hamburgueseries i, com no, locals on degustar el millor peix fresc de l’illa.

Oci nocturn a Menorca: Hola Ola

 

Amb l’estómac ple toca prendre la primera copa. De llocs hi ha molts, però com que hem de ser breus us farem un tast dels millors: l’Ulisses i La Margarete, a Ciutadella, on podreu degustar cóctels de primera en el millors dels ambients; Sa Falua, al port de Maó; el Blue Sky Bar, local ubicat a la terrassa de l’Hotel Barceló Hamilton Menorcades des d’on podràs gaudir de les millors vistes panoràmiques del port de Maó; el Pindapoi, al Moll d’en Pons des Castell; l’Isabella – Beach Club Menorca, a Platges de Fornells; o l’Hola Ola Mediterranean Beach de cala Blanca, un dels espais més sorprenents i inclassificables de Menorca: xiringuito de dia, bar de copes de nit, local de concerts, festes temàtiques i projeccions… Tot hi té cabuda!

També és una bona opció el Paupa, a cala Torret, local tranquil que una vegada al mes, coincidint amb les llunes plenes d’estiu, es transforma en un autèntic festival… i, com bé hauríeu de saber, “el que passa al Paupa es queda al Paupa”.

Un altre dels llocs emblemàtics que no pot faltar en qualsevol visita a Menorca és la Cova d’en Xoroi. Si el mirador i les terrasses s’han convertit en el lloc ideal per gaudir de les postes de sol més al·lucinants de Menorca, la discoteca s’ha posicionat com un dels locals nocturns amb més projecció a nivell mundial.

Oci nocturn - Cova d'en Xoroi

Música en directe, un clàssic de l’estiu

La música en directe és un altre dels reclams de l’estiu. Hi ha diferents locals que programen concerts amb grups de dins i de fora de l’illa. A Maó, el referent és Es Claustre, local ubicat en el pati d’un antic convent carmelita per on han passat bandes i cantautors de primer nivell.

L’Akelarre, a diferència de Es Claustre, no programa tots els dies, però puntualment també s’hi fan actuacions en directe. A prop de l’Akelarre trobem el Cafè Baixamar, bar d’estètica modernista que sempre ens sorprèn amb alguna activitat. El que sigui per fer de les nits d’estiu quelcom diferent.

Oci nocturn a Menorca: Es Claustre

 

A l’altra punta de l’illa, a Ciutadella, el referent és el Jazzbah. Pel seu escenari han passat els grups més destacats de l’escena musical independent. Però el punt fort del Jazzbah, a més de la programació de concerts i festes temàtiques, és la seva terrassa, una vertadera icona de la nit menorquina.

Qui diu que Menorca és l’illa de la calma?

(Fotografies: 1. Blue Sky Bar; 2. Hola Ola Mediterranean Beach; 3. La Cova d’en Xoroi; 4. Es Claustre – autor: Ferran Puig)