Apunt Menorca Acirkaos promou el circ social a Menorca

Acirkaos promou el circ social a Menorca

Aquests dies se celebra a Menorca l’intercanvi juvenil europeu ‘Social Circus Show Camp!’, iniciativa inèdita a l’illa que ha estat impulsada per Acirkaos Circo Social amb el suport del programa Erasmus+, Caixa Colonya, els ajuntaments d’Alaior i Maó i el Consell de Menorca.

Hi participen un total de 32 joves, d’entre 13 i 27 anys, procedents de diverses realitats socials, culturals i geogràfiques (Itàlia, Finlàndia, Hongria, França, Dinamarca, Bèlgica i Espanya). L’objectiu d’aquesta trobada és que puguin experimentar, intercanviar i aprendre tècniques relacionades amb les arts escèniques per al desenvolupament de les seves habilitats personals i professionals.

El resultat de la feina feta des del 27 de juny, dia en què van començar els tallers d’intercanvi, es podrà veure dissabte 4 de juliol a Es Claustre (Maó). L’espectacle de circ social girarà al voltant del món simbòlic i al·legòric de les capses, enteses en aquesta ocasió com a límits i barreres que separen i fragmenten la humanitat.

Però el ‘Social Circus Show Camp’ no és l’única activitat que Acirkaos té prevista per aquest estiu. Durant la setmana del 17 al 23 d’agost tindrà lloc la IV Trobada de Circ Social a l’illa, una celebració oberta a tothom que té per finalitat fomentar l’esperit del circ social entre el jovent. El programa inclou espectacles circenses i musicals a Son Putxet i a altres localitats de l’illa. Però d’això ja us en parlarem més endavant…