Apunt Menorca Adreça desconeguda, al Teatre de Fornells - Apunt, la guia de Menorca

Adreça desconeguda, al Teatre de Fornells

Adreça Desconeguda

El pròxim 28 de juliol, Adreça desconeguda aterrarà al Teatre de Fornells de la mà dels menorquins Jordi Odrí i Joan Taltavull. L’obra, que ja es va poder veure l’any passat als escenaris menorquins, és l’adaptació del llibre més popular de l’escriptora Kressmann Taylor, considerat com un dels primers textos a denunciar obertament les terribles conseqüències de l’aparició del nazisme.

Publicat el 1938, Adreça desconeguda explica la història d’en Max Eisenstein, un jueu nord-americà, i en Martin Shulse, el seu amic alemany, que són socis d’una galeria d’art a Sant Francisco. L’any 1932, en Martin decideix tornar a Alemanya i en Max es queda als Estats Units per ocupar-se del negoci. A través de les cartes que s’intercanvien, el llibre mostra l’evolució d’en Martin i el deteriorament de la relació dels dos amics, que passa de l’amistat a l’hostilitat, i tot amb l’ascens del Tercer Reich com a teló de fons.

Després de la seva aparició, el llibre es va convertir en un èxit de vendes, en un moment en el qual pocs americans sabien el que realment estava passant a Alemanya, i molt menys intuïen el que passaria uns anys després. A Fornells, podrem veure l’adaptació teatral d’una obra premonitòria i visionària, una història estremidora que ha esdevingut un al·legat contra el nazisme i contra totes les formes d’intolerància.