Apunt Menorca Alaior dedica el seu cicle de cinema a la fresca a la família

Alaior dedica el seu cicle de cinema a la fresca a la família

Torna el tradicional cicle de cinema a la fresca d’Alaior, que enguany arriba a la seva vuitena edició sota el títol De famílies i altres històries. Les projeccions tindran lloc del 7 de juliol al 15 de setembre, tots els dimarts a les 21.30, al pati del Centre de Gravat Xalubínia. L’entrada serà lliure i les pel·lícules es podran veure en versió original amb subtítols.

El cicle tractarà el tema de la família, entesa com la base i l’origen de la nostra societat i també com a font de conflictes. Les pel·lícules intentaran reflectir les diferents problemàtiques i disfuncions que s’originen a les unitats familiars a causa del comportament dels seus membres. Els problemes de salut, l’homosexualitat, les separacions o la convivència amb els avis són alguns dels temes que aborden les pel·lícules que es projectaran.

Per a la selecció dels films s’ha tingut en compte la qualitat, i també que tinguessin un to lúdic que encaixés amb el format distès d’un cicle de cinema d’estiu a l’aire lliure. És per això que s’han descartat algunes pel·lícules que, tot i ser interessants, tractaven el tema amb massa duresa.

L’organització posarà les pel·lícules del cicle de cinema a la fresca, tant les que es projectaran com les que s’han descartat, a disposició dels assistents per si les volen veure a casa.

El cicle de cinema a la fresca l’organitza l’associació Amics i amigues d’Alaior, i hi col·labora l’Ajuntament d’Alaior i el Centre Internacional de Gravat Xalubínia de Menorca. Els organitzadors esperen repetir la bona acollida dels cicles anteriors entre els cinèfils i els amants d’aquest format de cinema estiuenc.

Aquí teniu el programa complet:

JULIOL
Dia 7 – ‘Familia’ de Fernando León de Aranoa, 1996, Espanya
Dia 14 – ‘Little Miss Sunshine’, de Jonathan Dayton, 2006, EEUU
Dia 21 – ‘Boyhood’, de Richard Linkater, 2014, EEUU
Dia 28 – ‘Un día de boda’, de Robert Altman, 1978, EEUU

AGOST
Dia 4 – ‘El Río’, de Jean Renoir, 1951, Índia/EEUU/França
Dia 11- ‘Guillaume y los chicos, a la mesa’, de Guillaume Gallienne, 2013, França
Dia 18 – ‘Una familia de Tokio’, de Yôji Yarnada, 2013, Japó
Dia 25 – ‘Declaración de guerra’, de Valérie Donzelli, 2011, França

SETEMBRE
Dia 1 – ‘Tengo algo que deciros’, de Ferzan Ozpetek, 2010, Itàlia
Dia 8 – ‘El pasado’, de Asghar Farhadi, 2013, França
Dia 15 – ‘Philomena’, de Stephen Frears, 2013, Gran Bretanya