Apunt Menorca 'Ballar amb els núvols', un clam per la convivència

‘Ballar amb els núvols’, un clam per la convivència

Ballar amb els núvols

Gemma Moll fa una petita gira per les biblioteques de Menorca per explicar als més petits la preciosa història d’una nena que somiava tots els dies amb ballar amb els núvols. Creat per Vanina Starkoff, aquest conte infantil ens convida a parlar sobre amistat, mestissatge, multiculturalitat, convivència, tolerància i somnis.

La protagonista de la història vol ballar amb els núvols. Per això tots els matins agafa una escala, puja a la teulada de ca seva i els observa, mentre escolta la seva mare dir-li que només els ocells poden tocar-los. Però ella insisteix. I mentre continua somiant, cada dia que passa s’hi troba més a prop.

“Una nit, mentre somiava amb els núvols uns sorolls em despertaren. Era en Mateu, un nou veí que construïa la seva casa sota la meva”. I així van arribar també Teresa, Ulisses… I “un matí, en sortir de casa, les vaig veure per primera vegada davant meu. Es movien d’un costat a l’altre, convidant-me a ballar amb elles”.

El text de Vanina Starkoff, a més de recordar-nos la importància de lluitar pels nostres somnis, ens dóna peu a reflexionar sobre com és d’enriquidor l’intercanvi cultural i el respecte entre persones de diferents procedències.

Consulta tots els horaris en el web de la Xarxa de Biblioteques de Menorca: www.bibliomenorca.net