Apunt Menorca Barba-rossa torna a Maó! - Apunt Menorca

Barba-rossa torna a Maó!

Els propers dies 6, 7 i 10 d’octubre, el corsari Barba-rossa, protagonista de l’assalt de l’any 1535, tornarà a visitar la ciutat de Maó. Es tracta d’un programa familiar que pretén explicar aquells fets històrics a través d’unes activitats didàctiques i creatives. Sa Xaranga, empresa de serveis educatius, ha ideat aquest projecte i l’ha organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Maó, el Museu de Menorca i la Biblioteca Pública de Maó.

Amb la idea d’apropar una part de la història de la ciutat de Maó al públic familiar, s’ofereix una programació didàctica, divertida i gratuïta que es desglossa en tres parts:

Dimarts 6 d’octubre,
Hora: 18 hores
Lloc: Museu de Menorca
Activitat: es farà una introducció a la història de la Mediterrània durant el segle XVI, presentant els elements més característiques de l’època. A més, amb la participació dels mateixos fiets, es realitzarà una representació basada en la història de l’assalt que protagonitzà el corsari Barba-Rossa.

Dimecres 7 d’octubre
Hora: 18 hores
Lloc: Biblioteca Pública de Maó
Activitat: les famílies participaran en un taller de construcció d’un llibre amb la història de Barba-rossa. A més, es podrà visitar part de l’Arxiu Històric, ja que va ser un dels elements devastats durant l’assalt. Aquesta activitat està adreçada a fiets i fietes a partir de 6 anys i serà necessari inscriure’s prèviament a la secció infantil de la biblioteca.

Dissabte 10 d’octubre
Hora: 18 hores
Lloc: pont de Sant Roc
Activitat: als peus del pont de Sant Roc es farà una representació teatral que pretén convertir Maó en un escenari històric on poder reviure aquells fets. Es recrearan les negociacions que es van produir entre els dies 1 i 5 de setembre de 1535 que van acabar amb el saqueig de la ciutat. A més, el públic serà un part important de la història, ja que podran participar activament en el desenllaç.

Sens dubte, una gran iniciativa per aprendre del passat, fomentant els valors de la convivència i el respecte.