Apunt Menorca Catalina Quintana reapareix al Museu de Menorca

Catalina Quintana reapareix al Museu de Menorca per apropar la història als més petits

Catalina Quintana s’ha passat anys i anys rondant pel soterrani del Museu de Menorca. Ara, gràcies a les obres que s’hi duen a terme, aconseguirà sortir de nou a la llum i explicar la seva història, i la de Menorca, als més petits.

Nascuda el 1830 a Ciutadella, aquesta reputada i intrèpida arqueòloga, familiar de Joana de Vigo, aprofitarà la visita dels més joves al Museu de Menorca per contar les grans aventures i peripècies viscudes. Així, a través del seu relat, els fillets i filletes coneixeran no només la història local, sinó també algunes de les troballes i descobriments més importants dels realitzats a l’illa. Per escenificar-ho, la singular arqueòloga compta amb els millors materials: els objectes del fons museístic.

Aquest viatge en el temps es vehicularà també a través d’una visita a l’exposició L’illa dels talaiots i d’un taller de Carnaval en què es treballarà a partir de reproduccions de telers i eines que s’empraven en època talaiòtica per l’elaboració de teixits i de joies. Al final tothom acabarà disfressat de talaiòtic.

El personatge de Catalina Quintana ha estat ideat pel Museu de Menorca amb la col·laboració del dissenyador i artista Hombrelopez i l’empresa de serveis socioeducatius Sa Xaranga. S’ha fet coincidir la biografia del personatge amb episodis històrics per fer el viatge en el temps d’una forma lúdica però al mateix temps rigorosa. La creació del vestuari i l’atrezzo ha anat a càrrec de l’artesana tèxtil Mireia Costa.