Apunt Menorca Cicle de cinema clàssic - Apunt Menorca

Cicle de Cinema Clàssic a Alaior

L’Ajuntament d’Alaior organitza un any més el Cicle de Cinema Clàssic que coordina i presenta Mario Delgado. Entre les joies cinematogràfiques que s’han projectat a la Sala de Cultura Coll des Palmer, destaquen Ladrón de bicicletas (Vittorio de Sica, 1948), Sólo ante el peligro (Fred Zinnermann, 1952) i Deseos humanos (Frtiz Lang, 1954).

El programa previst per als propers mesos manté el nivell assolit fins ara. Els títols escollits són els següents:

Vacaciones en Roma – Dg. 8/02
EUA · 1953 · 118 min.
Direcció: William Wyler
Guió: Ian McLellan Hunter, John Dighton
Intèrprets: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power
Durant una visita a Roma, Ana, la jove princesa d’un petit país centreeuropeu, intenta eludir el protocol i les obligacions del seu estatus. Així coneixerà Joe, un jove periodista nord-americà que fingirà no conèixer la seva identitat.

Cadena perpetua – Dg. 8/03
EUA · 1994 · 142 min.
Direcció i guió: Frank Darabont
Intèrprets: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bon Gunton, James Whitmore
Andrew Dufresne és acusat de l’assassinat de la seva dona i acusat a cadena perpetua. A la presó coneixerà Red, un dels presidiaris més temuts i respectats. Amb el pas del temps Andrew es guanyarà la confiança del director del centre i el respecte dels seus companys.

Los GirasolesLos girasoles – Dg. 5/04 Vittorio de Sica, 1970)
Itàlia · 1970 · 101 min.
Direcció: Vittorio de Sica
Guió: Tonino Guerra, Giorgi Mdivani, Cesare Zavattini
Intèrprets: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Lyudmila Saveleva, Galina Andreyeva
Giovanna i Antonio s’han casat poc abans de l’esclat de la II Guerra Mundial. Ell es farà passar per boig per evitar anar al front, però la mentida serà descoberta. La banda sonora és de Henry Mancini. 

Días sin huella

Días sin huella – Dg. 3/05
EUA · 1945 · 101 minuts
Direcció: Billy Wilder
Guió: Charles Brackett & Billy Wilder
Intèrprets: Ray MillandJane WymanPhillip TerryHoward Da Silva
L’addicció a l’alcohol ha convertit l’escriptor Don Birnam (Ray Milland) en un fracassat, en un home desprovist de voluntat. La seva parella (Jane Wyman) i el seu germà estan disposats a ajudar-lo, però els seus esforços semblen estèrils. Va guanyar quatre Oscars: millor pel·lícula, millor director, millor actor i millor guió adaptat.
Es tracta d’un drama cru i fosc. L’alcoholisme ja no està representat per talosos que veuen doble, cauen i fan riure, sinó que en aquest cas és un problema que necessita cura. Això li va suposar a la pel·lícula innombrables dificultats per poder concloure. Cary Grant i José Ferrer va ser dos dels candidats a interpretar el paper. Ray Milland, però, es va endur el gat a l’aigua. Malgrat tota la polèmica, la pel·lícula va aconseguir quatre Òscar, els de millor pel·lícula, director, guió i actor.

Atraco a las tres · Dg. 7/06
Espanya · 1962 · 92 min.
Direcció: José María Forqué
Guió: Pedro Masó, Vicente Coello, Rafael J. Salvia
Intèrprets: José Luis López Vázquez, Cassen, Gracita Morales, Manuel Alexandre, Alfredo Landa.
Galindo treballa de caixer en un banc. Després de donar-li moltes voltes, un dia reunirà als seus companys de feina per proposar-los atracar el banc. Tot i el rebuig inicial, poc a poc els anirà convencent de la viabilitat del projecte.