Apunt Menorca II Festa de la Cervesa Artesana de Menorca

Ciutadella celebra la II Festa de la Cervesa Artesana de Menorca

Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, els dies 5, 6 i 7 de juny se celebrarà a la plaça des Pins de Ciutadella la II Festa de la Cervesa Artesana de Menorca. Hi haurà paradetes amb menjar, actuacions musicals i el dissabte es podrà veure la final de la Champions League entre el Barça i la Juventus en una pantalla gegant.

L’horari de divendres serà de 19 a 00.30 h, dissabte de 10 a 00.30 h i diumenge de 10 a 15.30 h.

L’esdeveniment l’organitzen Sa Bona Birra de Ciutadella i Grahame Pearce de Sant Climent, els dos obradors menorquins que es dediquen a l’elaboració de cervesa artesana.

Grahame Pearce és la cervesa que elabora el Vicent Vila, propietari del restaurant Es Molí de Foc, a la seva petita fàbrica de Sant Climent. Una cervesa d’autor de la qual en produeix uns 40.000 litres l’any entre barrils i ampolles, i que deu el nom a l’amic anglès que va animar el Vicent a entrar en el món de la cervesa artesana. El procés d’elaboració principal de la Grahame Pearce es basa en la tècnica del lagering i no en la doble fermentació com fan la majoria de cerveses artesanes. A més de la lager, també elaboren una bière blanche feta amb blat de Sant Climent, una brown ale i ara han començat a elaborar una cervesa negra stout.

Sa Bona Birra és un celler de cervesa artesana i d’importació, que també elabora la seva pròpia cervesa. Al capdavant del projecte hi ha la María i el Pedro, que elaboren cerveses de producció limitada i que van renovant contínuament. Algunes de les seves cerveses són la Red Alert, (red ale), Sa Forastera (lager) i Eh! (india pale ale).

Serà una bona ocasió per degustar els millors sabors cervesers de Menorca, i per comprovar que el boom de la cervesa artesana també està donant grans resultats a l’illa. Com diuen els organitzadors, salut i birra!