Apunt Menorca Concert de la lluna plena: Guiem Soldevila

Concert de la lluna plena: Guiem Soldevila

Guiem Soldevila

El cantautor Guiem Soldevila serà l’encarregat de posar la música a la lluna plena de juliol en el ja tradicional concert que organitza l’Ajuntament d’Alaior al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmès.

Guiem Soldevila va estrenar disc l’any passat. Després del prometedor Orígens (2008) i del rodó Nura (2011), en què musicava el poemari del mateix títol signat per l’escriptor menorquí Ponç Pons, la publicació d’un nou treball discogràfic es presentava com un repte. I després d’escoltar amb calma Amoramort (2014) podem dir que l’ha superat.

El so és diferent. Si bé continua amb el registre íntim que el caracteritza, preservat per un piano i una veu de profunda càrrega emocional, també es permet trencar-lo per aportar un punt de frescor que es fa perceptible a través dels contrastos que creen unes guitarres i una percussió més protagonistes.

Amoramort inclou cançons com ‘La lluna sortirà després del sol’, basada en un poema africà, ‘Gran buit’, amb lletra i música de Soldevila, i musicacions de textos d’autors de la talla de Salvador Espriu, Màrius Torres o Konstandinos Kavafis. Sens dubte, ens trobem davant del treball més ambiciós d’una de les veus més prometedores de Menorca. Si voleu conèixer més sobre ell i la seva música, us convidem a visitar el seu web.