Apunt Menorca Concert de Marco Mezquida i Celeste Alías a l'Orfeó Maonès

Concert de Marco Mezquida i Celeste Alías a l’Orfeó Maonès

Des que es van conèixer, al juny de 2005, la cantant Celeste Alías i el pianista Marco Mezquida exploren a duo i sense prejudicis una personal i atrevida visió musical que es deixa influenciar per la música clàssica i la música popular. El duo apropa aquests dos mons amb la improvisació com a mitjà per crear una sonoritat cambrística nova.

Això fa que el duo treballi amb diferents repertoris que abasten un ampli ventall estilístic: jazzístic (Gershwin, Cole Porter…), cançó de tots els temps o formats contemporanis o d’improvisació. L’originalitat i els personals arranjaments del duo alhora d’acostar-se a aquest material, seleccionat amb criteris de passió i com a excusa per desenvolupar les idees musicals que els suggereix, els ha animat a apostar per les composicions pròpies.

Celeste Alías i Marco Mezquida, creadors conscients i constants, no entenen la música sense la llibertat, la comunicació i l’essència de la improvisació perquè pugui ser un fèrtil camí d’expressió artística. En directe, el duo destaca per unes interpretacions personals d’una intensa frescor, emoció i solidesa, gràcies al seu profund enteniment musical després de vuit anys treballant plegats.

I la bona notícia és que dia 13 de novembre l’Orfeó Maonès, amb motiu de la celebració del seu 125è aniversari, obrirà les portes del seu teatre per acollir la presentació del seu darrer disc, Llunàtics. I a més, no ho faran sols, l’artista plàstic Chema Rico els acompanyarà en aquesta ocasió projectant durant el concert suggerents imatges. Els tres, doncs, viatjaran a terrenys llunàtics plens de bellesa i complicitat.