Apunt Menorca Conferència de Maria Neira, directora de Salut Pública de l'OMS

Conferència de Maria Neira, directora de Salut Pública de l’OMS

La directora de Salut Pública i Medi Ambient de la Organització Mundial de la Salut (OMS), la Dra. Maria Neira, oferirà una conferència a Maó en el marc de la XXVI edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca. La conferència, titulada ‘L’any del medi ambient i la salut, del canvi climàtic a la contaminació atmosfèrica’, tindrà lloc el dilluns dia 21 de setembre, a les 20.00 hores, a la sala de plens de la seu del Consell Insular de Menorca.

Natural d’Astúries, la Dra. Maria Neira va ser nomenada directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de la OMS l’any 2005, després d’ocupar alts càrrecs com a directora del programa de Malalties Transmissibles i Coordinadora del Grup Especial Mundial de Lluita contra el Còlera. Anteriorment, va ser presidenta de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària del Ministeri de Sanitat i Consum espanyol.

Graduada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Oviedo, es va especialitzar en Endocrinologia i Malalties metabòliques a la Universitat René Descartes i, posteriorment, en Nutrició a París. Va començar la seva carrera professional com a coordinadora metge de Metges sense Fronteres –donant assistència a refugiats a la zona fronterera entre El Salvador i Hondures– i, posteriorment, va treballar al Ministeri de Salut de Moçambic i a Ruanda amb les Nacions Unides.

Entre altres distincions, la Dra. Neira ha rebut la Medalla al Mèrit Nacional atorgada pel govern de França i és membre de la Real Acadèmia de Medicina d’Astúries.