Apunt Menorca Conversa amb Guillem Frontera, autor de 'Sicília sense morts'

Conversa amb Guillem Frontera, autor de la novel·la ‘Sicília sense morts’

L’agenda de Menorca té una cita amb el món de les lletres el pròxim 16 de maig. L’escriptor mallorquí Guillem Frontera serà a la Biblioteca Pública de Ciutadella per parlar amb els lectors de la novel·la Sicília sense morts, un llibre que retrata la corrupció a Mallorca i que ha esdevingut un èxit de vendes a les Balears.

Joan F. López Casasnovas serà l’encarregat de fer la presentació, i a l’acte participaran els membres del Club de Lectura de Ciutadella. La trobada s’emmarca dins el cicle de converses amb autors que s’organitza amb la col·laboració d’Iberbibliotecas i Talleres Islados, i que ja ha comptat amb la participació d’escriptors com Rafael Chirbes, Gemma Lienas, Blanca Busquets o Javier Pérez Andújar.

El mateix Guillem Frontera s’encarrega de deixar ben clara la intencionalitat de la novel·la: “Volia escriure una novel·la històrica contemporània que plasmés l’esperit del nostre temps”. Per a l’autor, la corrupció és una forma de cobdícia, una pràctica generalitzada a Mallorca que s’escampa fins a embrutar tota la societat. Alguna vegada s’ha definit Mallorca, com una Sicília sense morts. Guillem Frontera es pregunta: però fins quan?

El llibre comença quan el jove i flamant president de les Balears rep una rata morta dins un petit cofre. Qui s’amaga darrere d’aquest macabre enviament? L’època dels miracles econòmics ja s’ha acabat, i la bombolla immobiliària i les obres faraòniques són cosa del passat. Mateu Llodrà, periodista mig jubilat i de tornada de tot, serà l’encarregat d’investigar una complexa trama de corrupció, i s’endinsarà en aquell espai on el món polític i l’empresarial es troben per intercanviar-se favors. Al principi del llibre l’autor ens adverteix de l’error de cercar semblances amb la vida real, però és inevitable veure els paral·lelismes amb la realitat mallorquina dels darrers temps.

Guillem Frontera és periodista i escriptor, i com a autor compta amb una obra extensa i variada, i sempre amb l’illa de Mallorca com a teló de fons. En el camp de la narrativa és autor d’obres com Els carnissers, La ruta dels cangurs, Un cor massa madur o La mort i la pluja. Amb Sicília sense morts ha aconseguit un gran èxit de crítica i públic, i ha estat el llibre més venut aquest Sant Jordi 2015 a Mallorca.