Apunt Menorca Conversa amb Javier Pérez Andújar a Ferreries

Conversa amb Javier Pérez Andújar a Ferreries

Javier Pérez Andújar (Sant Adrià de Besòs, 1965) és el tercer convidat de la cinquena temporada de Talleres Islados. Com ja van fer mesos enrere Bernardo Souvirón, Carme Serret i Josep M. Asensio, l’escriptor català participarà a les Jornades Particulars, un format més curt –i intens- que les estades habituals que l’organització de Talleres Islados sol preparar amb autors del món de la filosofia, la literatura, la història o l’art.

Per així dir-ho, les Jornades Particulars serien una invitació a convertir un dissabte o diumenge qualsevol en un dia molt especial gràcies a un intercanvi fructuós de coneixements. Com diuen des de Talleres Islados, “es tracta, d’anar-nos-en a casa al vespre una mica més savis, una mica més plens i potser, per una estona, una mica més feliços”.

Per assistir a les Jornades Particulars és imprescindible inscriure’s. El preu és de 130 euros per les jornades de cap de setmana i de 72 per les jornades d’un sol dia. Els usuaris de les biblioteques i els Amics de Talleres Islados tenen un 10% de descompte.

La col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Menorca fa possible que els autors convidats puguin participar en un acte obert. En aquesta ocasió, la trobada de caire públic tindrà lloc divendres 20 de març, a partir de les 20.30 hores, a la Biblioteca Pública de Ferreries. ‘Hemos venido al mundo a leer (y así nos va)’ és el tema escollit.

Escriptor i cronista de El País

Javier Pérez Andújar és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, escriu a temps complet i publica cròniques periodístiques a l’edició catalana del diari El País. És autor dels llibres Milagro en Barcelona (Ariel 2014), Catalanes todos (Tusquets, 2014), Paseos con mi madre (Tusquets, 2011) i Salvador Dalí. A la conquista de lo irracional (Algaba, 2003). A més, ha editat les antologies de relats fantàstics Vosotros los que leéis aún estáis entre los vivos (Círculo de Lectores, 2004) i La vida no vale nada (Círculo de Lectores, 2008).

També ha format part de l’equip dels programes literaris L’hora del lector (C33) i Saló de lectura (Barcelona BTV). El 2005, va traduir al castellà l’àlbum Astérix: El cel ens cau damunt! (Salvat, 2005), encàrrec que va acollir com a homenatge a les seves lectures infantils. El 2012 va rebre el premi Ciutat de Sant Adrià. El 2104 ha obtingut el premi Ciutat de Barcelona de mitjans de comunicació.

Temporada 2015

Les Jornades Particulars serveixen per escalfar motors de cara a la nova temporada de Talleres Islados que ja compta amb noms confirmats de la talla de la novel·lista Rosa Montero, l’escriptor i filòsof Rafael Argullol o el periodista mexicà Juan Villoro. Abans, però, Jorge Carrión tancarà els dies 18 i 19 d’abril les Jornades Particulars amb el taller ‘La tradició inquieta. Escriptors que van fer de la seva vida un viatge’.