Apunt Menorca Cris Juanico presenta 'F(a)usta' a Ciutadella - Apunt Menorca

Cris Juanico presenta ‘F(a)usta’ a Ciutadella

El pròxim 13 de juliol Cris Juanico serà al Claustre del Seminari de Ciutadella per presentar F(a)usta, el seu darrer disc en solitari. El concert forma part de la programació del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella, i servirà per veure per primera vegada a Menorca l’espectacle Una nit F(a)usta, que ja ha passat per Catalunya i Mallorca. El músic de Ciutadella estarà acomboiat pel contrabaix de Joan Solà-Morales i pel Quartet Aguinaga.

La nova proposta de Cris Juanico vol anar més enllà del simple concert, i ha estat concebuda com un espectacle ple d’emocions i reflexions, que el públic fa seves a través d’històries d’amor, somnis, paisatges i vida. En la posada en escena ha col·laborat l’actor i director de teatre David Pintó, i s’han cuidat tots els detalls per tal que les cançons llueixin al màxim.

F(a)usta és un disc de maduresa, que té Menorca i la Mediterrània com a teló de fons. El títol de l’àlbum, de doble significat, juga amb les paraules fusta i fausta. La fusta fa referència a la sonoritat del disc, un so diferent que experimenta amb les textures, i la paraula fausta expressa el bon moment personal de Cris Juanico, que diu sentir-se molt afortunat per haver-se pogut dedicar tants anys a la música i encara conservar intacta la il·lusió.

Aquest estat d’ànim es reflecteix en un disc positiu, amb deu cançons sàvies i sinceres, que parlen d’amor, de natura i de la fragilitat de la vida, amb lletres que convé escoltar atentament. Juanico tampoc no defuig els temes d’actualitat, i es posiciona en contra de les rotondes de la carretera general a Aquest puny d’illa, i reivindica la memòria històrica a la cançó Al final del temps, basada en la novel·la L’alè de les cendres de la Maite Salord.

En definitiva, el concert de Ciutadella serà una bona ocasió per descobrir el Cris Juanico més serè i madur, i gaudir d’un espectacle íntim i curull de càlides emocions.