Apunt Menorca David Russell en concert al Teatre Principal de Maó

David Russell en concert al Teatre Principal de Maó

David Russell

Divendres 31 de juliol, el guitarrista clàssic David Russell serà al Teatre Principal de Maó per oferir un concert ben especial. Russell va néixer a Glasgow, però quan era petit es va traslladar a viure a Menorca, i aquí és on va fer les primeres passes amb la guitarra. El concert de Maó serà per a ell un retorn emotiu a una illa a la qual està molt vinculat.

David Russell és un guitarrista de gran talent i de fama internacional. Ha estat premiat amb nombrosos reconeixements, com el Grammy al millor instrumentista solista l’any 2005 pel disc Aire latino, o la Medalla d’Honor del Conservatori de les Balears. A més, és membre de la Royal Academy of Music de Londres des de l’any 1997, i té un carrer que porta el seu nom a Es Migjorn Gran, poble on va viure mentre residia a l’illa i del qual també n’és fill adoptiu.

L’interès de Russell per la guitarra li ve del seu pare, que era guitarrista amateur. Va començar a tocar la guitarra de ben jove, mentre vivia a Es Migjorn, i va agafar com a referents Andrés Segovia i Julian Bream. Més tard va marxar a estudiar a Londres, i durant el seu període d’estudi va guanyar nombroses beques i distincions. Actualment, viu a Galícia (és un gran seguidor del Celta de Vigo), tot i que passa la major part de l’any actuant a les sales més prestigioses dels circuits internacionals.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a partir de 20 euros. El concert del Principal serà una bona ocasió per veure en directe a Menorca un dels grans noms de la guitarra clàssica actual.