Apunt Menorca El Museu de Menorca celebra el Dia Internacional del Joc

El Museu de Menorca celebra el Dia Internacional del Joc

El Museu de Menorca ha preparat una sèrie d’activitats per conmemorar aquest dissabte, dia 30 de maig, el Dia Internacional del Joc. Aquesta efemèride pretén recordar i promoure els fonaments de l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, segons la qual “els estats reconeixen el dret de l’infant al descans, al lleure, al joc i a la participación en activitats culturals i artístiques”.

És, de fet, a través del joc que creixem i ens construïm com a persones, que aprenem a enfrontar-nos a nous reptes, ser pacients, posar-nos en el lloc de l’altre, respectar-lo i valorar-lo. Reconeixem també quines són les nostres capacitats i els nostres límits, superem dificultats i, en definitiva, aprenem a viure i conviure. En aquest marc el Museu de Menorca ha decidit obrir les seves portes a les famílies a través d’activitats lúdiques, creatives i divertides.

Les activitats programades per dia 30 són fruit de la col·laboració entre Sa Xaranga i el Museu de Menorca. A continuació, us detallem el programa:

Jocs Gegants
S’instal·laran en el claustre del Museu més de 30 jocs diferents per a totes les edats, que garanteixen passar una estona divertida amb la família jugant i aprenent nous jocs. Entre aquests jocs destaquen l’oca, escacs, twister, jenga, memory i jocs d’enginy (sopes de lletres, sudokus, endevinalles…) que atrauran l’interès d’aquelles persones que els agradin els reptes més intel·lectuals. Els monitors dinamitzaran l’activitat.

Taller de jocs de l’antiguitat
Es proposa un viatge a l’antic Egipte, Grècia i la Roma clàssica, per jugar com ho feien els fillets i filletes d’aquella època. Es concep com un taller creatiu per aprendre a construir i a jugar a jocs de diverses èpoques històriques.
Hora: 11.30

A què jugaven els teus avis?
Els més petits compartiran espai i temps amb persones grans que explicaran els jocs de la seva infantesa, com ara els mèrvils, les baldufes i la marraquinca, i els ensenyaran a jugar-hi.
Hora: 12.30