Apunt Menorca V Jornades d'Arquitectura i Urbanisme - Apunt Menorca

El paisatge, protagonista de les V Jornades d’Arquitectura i Urbanisme a la Mola

La Demarcació de Menorca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les llles Balears (COAIB) i Cordial Cultura Menorca organitzen el cap de setmana del 9 i 10 de maig la cinquena edició de les Jornades d’Arquitectura i Urbanisme. L’esdeveniment, que tindrà lloc a la Mola sota la direcció de l’arquitecta i paisatgista Elisabet Quintana Seguí, versa sobre Paisatge de Paisatges.

Segons explica Elisabet Quintana, “paisatge és un concepte que utilitzem per a referir-nos a moltes coses diferents, una paraula que està en boca de tots, que tothom utilitza al carrer, a la premsa, en qualsevol conversa. Tot i que des de l’any 2000, al Conveni Europeu del Paisatge es va arribar a una definició consensuada, sembla que no estigui clar del tot a què ens referim quan parlem de paisatge”. De tal manera que aquestes Jornades d’Arquitectura i Urbanisme a la fortalesa són una oportunitat única per a parlar del paisatge des de diferents punts de vista.

La cita vol apropar-se al tema central des d’un enfocament multidisciplinar i transversal, per això s’ha convidat a ponents amb diferent formació acadèmica i maneres de fer i veure. Durant la trobada, que es promet interessant, es parlarà d’ordenació territorial, de medi ambient, de paisatge urbà, de qualitat de vida, d’identitat…

Per assistir-hi s’ha de pagar una inscripció de 17 euros, o bé de 12 euros si sols és per un dia. Les sessions es desenvoluparan en castellà i en català.

La inscripció es pot tramitar mitjançant el telèfon o email del COAIB: 971 36 29 90 – secretariamenorca@coaib.es; o de la Mola: 971 36 40 40 – recepcio@fortalesalamola.com

Els arquitectes membres del COAIB hi poden acudir de manera gratuïta.

Podeu consultar tota la informació i el programa previst aquí.

A més, per a la sessió de dissabte s’ofereix un servei de Water Taxi amb sortides des del Port de Maó i Cales Fonts.