Apunt Menorca El Roser acull la mostra 'L'arxipèlag de la ventura'

El Roser acull la mostra ‘L’arxipèlag de la ventura’

A partir de dia 9 d’abril estarà oberta a la visita L’arxipèlag de la ventura, una exposició muntada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears que tracta de descobrir la vida als illots de les nostres illes, i ho fa d’una manera didàctica.

L’ONU va proclamar el 22 de maig com el Dia Internacional de la Diversitat Biològica amb l’objectiu de crear una major comprensió i consciència de les qüestions relatives a l’immens cabdal de formes en què es manifesta la vida. L’any 2014 es va dedicar a la biodiversitat insular. D’aquí l’organització de la mostra.

Les illes i les àrees marines properes a les costes constitueixen ecosistemes únics que solen ser hàbitat d’espècies vegetals i animals endèmiques. Com a herència d’una història evolutiva única, aquests ecosistemes són tresors irreemplaçables. També són molt importants per als mitjans de subsistència, l’economia, el benestar i la identitat cultural dels 600 milions d’habitants de les illes, la desena part de la població mundial.

Les Illes Balears compten amb un elevat nombre d’illots. Un conjunt amb un valor ecològic incalculable. D’una banda, s’han conservat millor que les illes majors i, d’altra, tenen proporcionalment més endemismes. La història, el paisatge, els recursos naturals i la diversitat biològica dels illots de l’arxipèlag són tresors que val la pena conèixer i conservar.

L’exposició conta de 50 panells gràfics, amb el complement de murals generals de grans dimensions. A més, també incorpora elements corporis: minerals, fauna i flora que ajuden a comprendre la naturalesa d’aquests indrets tan desconeguts