Apunt Menorca 'El superbarber de Sevilla' arriba al Teatre Principal de Maó

‘El superbarber de Sevilla’ arriba al Teatre Principal de Maó

Qui diu que l’òpera és un art elitista? I que només en pot gaudir el públic adult? Tricicle, com sempre, s’ha proposat trencar esquemes amb El superbarber de Sevilla, una adaptació de l’òpera bufa de Gioachino Rossini pensada per als més petits de la casa. Amb el suport del Gran Teatre del Liceu i de l’Institut Valencià de la Música, que se’n fan càrrec de la producció, la companyia catalana ha creat un espectacle familiar que no deixarà ningú indiferent.

Amb l’acompanyament d’un piano, una flauta i un contrabaix, Fígaro, un barber descarat i tafaner que viu a Sevilla, ens explicarà com va ser capaç d’evadir la vigilància del vell i avar Bartolo i aconseguir que el seu patró, el comte d’Almaviva, i la jove Rosina es poguessin casar.

L’adaptació de Tricicle, que sintetitza el llibret original en un muntatge de 75 minuts, està plena d’enginy i humor, dos elements que ja destaquen en la composició de la més coneguda de les òperes de Rossini, però que aquí s’expressen amb un llenguatge més familiar i a un ritme més vertiginós. Tot està adaptat per a la comprensió i gaudi de qualsevol espectador major de cinc anys.