Apunt Menorca Maó comença l’any a ritme de 'Grease, el musical'

El Teatre Principal de Maó comença l’any a ritme de ‘Grease, el musical’

Menorca donarà la benvinguda a l’any nou al ritme de Grease, el musical, una producció de Baleartmusic que es podrà veure els dies 3 i 4 de gener al Teatre Principal de Maó. Un espectacle per a tots els públics, que compta amb més de trenta artistes dalt de l’escenari, i que promet bona música, diversió i molta brillantina.

Grease és un dels musicals més exitosos de tots els temps, i s’ha convertit en tota una icona de la cultura popular. Es va estrenar l’any 1971 en un club de Chicago, i ràpidament va passar a Broadway, on va estar en cartell fins a l’any 1980.

Però va ser amb l’estrena de la versió per a la gran pantalla, protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John l’any 1978, quan la història d’amor entre en Danny Zuko i la Sandy Olsson es va popularitzar mundialment, i les cançons de la  pel·lícula van passar a formar part de la banda sonora de diverses generacions.

Grease està inspirat en la subcultura dels joves de classe treballadora americans dels anys 50, anomenats greasers de manera despectiva pels conservadors, i menystinguts pel seu inconformisme i la seva rebel·lia. És precisament aquest conflicte de classes expressat a través de la cultura juvenil, el que es converteix en un obstacle per a l’amor entre els dos protagonistes, i dóna lloc a una actualització de la història de Romeu i Julieta a ritme de pop, rock i música disco.

Aquesta nova versió del musical arriba a Menorca de la mà de Baleartmusic, una productora nascuda a Mallorca amb l’objectiu de produir musicals a les Balears i donar oportunitats als músics i cantants locals. Alhora, volen apropar els grans espectacles musicals al públic illenc. Al Principal, tindrem l’oportunitat de veure el resultat.