Apunt Menorca Els Amics de les Arts repassen deu anys de carrera

Els Amics de les Arts repassen 10 anys de carrera a Menorca

Després de passar pels festivals Grec i Cap Roig, on presenten un espectacle especial amb motiu del seu desè aniversari, Els Amics de les Arts aterren aquest mes d’agost a Menorca. Diuen que ho fan per primera vegada, però el cert és que ja hi va haver una primera vegada a finals del 2009. En aquella ocasió, van ser un dels grups convidats per l’Obra Cultural Balear per celebrar La Nit de la Cultura al Teatre Principal de Maó.

El 2009 va ser, de fet, l’any que va marcar un abans i un després en la seva carrera, iniciada quatre anys abans amb la maqueta autoproduïda Catalonautes. El detonant d’aquest punt d’inflexió fou la publicació de Bed & Breakfast, el seu segon disc d’estudi –el primer, Castafiore Cabaret, va sortir al carrer un any abans-.

Després vingué Espècies per catalogar (2012), que els va situar al número 1 d’iTunes Espanya i els va fer pujar directament a la quarta posició de les llistes de discos més venuts a l’Estat. El 2014, amb la publicació de Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure, repeteixen aquestes fites i es consoliden com un dels grups en català amb major projecció.

Amb més de 250 concerts a les espatlles, podem dir que Els Amics de les Arts tenen un molt bon currículum. I és que han actuat a sales, auditoris i festivals d’arreu, entre els quals destaquen el Palau de la Música Catalana, el Coliseum, els festivals Grec, Cap Roig, BAM, Porta Ferrada i l’Acústica de Figueres.

La seva carrera ha estat distingida amb dos discos d’or, diversos premis Enderrock, el Premi Altaveu, el Premi Arc 2012 a la millor gira per teatres i auditoris o el Premi UFI atorgat per les discogràfiques independents.


Venda d’entrades a Proticketing.com
Maó: Divertimento (Plaça Colom, 9), Bar Mirador (Plaça Espanya, 2), Es Claustre (Pati del Claustre del Carme, 50).
Ciutadella: Bar Ulisses (Plaça de la Llibertat, 22), Món Natural (Carrer de la Marina, 87).