Apunt Menorca 'En el estanque dorado', de Magüi Mira - Apunt Menorca

‘En el estanque dorado’, una obra vitalista sobre la vellesa

Magüi Mira dirigeix En el estanque dorado, obra que el dramaturg Ernest Thompson va estrenar el 1979 a Broadway i que, després de ser adaptada al cinema el 1981 amb unes interpretacions memorables d’Henry Fonda i Katharine Hepburn –van obtenir l’Oscar a les millors interpretacions masculina i femenina-, ha viatjat per més de 40 països i ha sigut traduïda a més de 30 idiomes.

Per tirar endavant amb èxit el primer muntatge teatral d’aquest clàssic a Espanya, Mira compta amb un valor segur: la parella formada per Héctor Alterio i Lola Herrera. Ells seran els encarregats de donar vida a Norman i Ethel, un matrimoni septuagenari que afronta els darrers anys de la seva vida amb ànims diferents.

Segons Mira, “amb Lola Herrera i Héctor Alterior l’emoció està servida, la llàgrima i el riure, la bellesa incontestable de dos grans per primera vegada junts en les taules dels teatres d’Espanya”. Certament, En el estanque Dorado és una obra carregada d’humor, de vegades negre, que no amaga tampoc el drama de la mort i dels conflictes generacionals. Tot i això, és una obra eminentment vitalista, en gran part gràcies a la lectura que en fa l’actriu i directora i a les impecables interpretacions d’Alterio i Herrera.

El cartell el completen Luz Valdenebro, en el paper de filla, Camilo Rodríguez, en el de gendre, i Mariano Estudillo, en el de nét. L’escenografia és de Gabriel Carrascal i la producció de Jesús Cimarro.

En el estanque dorado es va estrenar l’octubre de fa dos anys al Teatre Principal de Saragossa i des d’aleshores s’ha representat en alguns dels més importants escenaris nacionals, entre ells el Teatro de Bellas Artes de Madrid, el Teatre Romea de Barcelona i el Teatro Calderón de Valladolid.