Apunt Menorca Es Mercadal acull el fòrum 'Paisatge i art a Menorca'

Es Mercadal acull el fòrum ‘Paisatge i art a Menorca’

El dimecres 30 de setembre a les 20h tindrà lloc a la Sala Multifuncional des Mercadal el fòrum ‘Paisatge i art a Menorca’, un debat en el qual participaran diversos artistes menorquins, i que girarà entorn la influència que el paisatge de l’illa té en les seves creacions. Un altre dels objectius dels organitzadors és fer sentir la veu dels artistes en relació a les polítiques urbanístiques que incideixen en el paisatge i el territori.

Aquest fòrum és una iniciativa d’ArtMenorca, una associació que vol ser un ‘espai de connexió sobre art a Menorca’, i arriba després que s’hagin viscut tensions a l’illa a causa de la política territorial i urbanística duta a terme pel Consell durant l’anterior mandat. En aquest context, el fòrum vol esdevenir un element de reflexió i sensibilització sobre el valor cultural del paisatge, i sobre la necessitat de consens a l’hora de modificar-lo.

Durant l’acte es parlarà sobre què poden fer els artistes per tal de donar valor al paisatge de Menorca, i contribuir d’aquesta manera a la seva protecció. També s’analitzaran referents que puguin servir de model, com el cas de la Fundación César Manrique a Lanzarote, que treballa per afavorir la preservació del medi natural a través del foment de les relacions entre art i paisatge. A la vegada, el fòrum vol convertir-se en un punt de trobada d’iniciatives i projectes, i en una eina per a la reflexió i la promoció de l’activitat artística.

Els artistes participants seran els següents: Antoni Cladera (fotògraf), Tòful Mus (músic), Ponç Pons (escriptor), Zulema Bagur (pintora), Txus Cardona (arquitecte), Elisabet Quintana (paisatgista), Núria Román (escultora i pintora), Joan Taltavull (actor i ballarí), Omar Delorage (director de cinema) i Zaca (dibuixant i ninotaire).