Apunt Menorca Es Mercadal acull un nou cicle de Tertúlies d'Estiu

Es Mercadal acull un nou cicle de Tertúlies d’Estiu

L’Ajuntament des Mercadal organitza un nou cicle de tertúlies d’estiu que, com en exercicis anteriors, versarà sobre temes d’actualitat social, política, cultural i esportiva de la mà de destacades personalitats, la majoria d’elles estiuejants a Menorca. Es consolida així com un fòrum de debat i discussió per apropar i compartir coneixements i reflexions amb la ciutadania.

El programa d’aquest estiu, que alternarà dies i espais (Pla de l’Església des Mercadal i el Castell de Sant Antoni de Fornells) inclou noms de pes com el del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el del director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; el de la periodista Àngels Barceló; i el del científic Manuel Toharia.

A continuació us detallam el programa:

Àlex Susanna i Nadal
Dimecres, 5 d’agost – 20 h.
Castell de Sant Antoni de Fornells
Llicenciat en Filologia Catalana, és un dels fundadors del segell editorial Columna. Ha guanyat diversos premis, entre ells el Carles Riba de poesia i el Josep Pla de narrativa. Actualment exerceix el càrrec de director de l’Institut Ramon Llull. L’encarregat de presentar-lo serà el poeta Ponç Pons.

Cristòfol Soler Cladera
Dimarts, 11 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Llicenciat en Dret i Ciències Empresarials, Cristòfol Soler acumula càrrecs rellevants a la política balear, com el de president de l’Executiu autonòmic i el de president del Parlament. Ha estat liderat també el PP de les Illes Balears. Ara desenvolupa el càrrec de president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. El presentarà Damià Coll, regidor de l’Ajuntament des Mercadal.

Joan Rosselló Cardona
Divendres, 14 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
És soci director de la firma Public Affairs Experts i treballa com a consultor d’assessorament estratègic i de comunicació a l’àmbit polític, institucional i corporatiu.És professor de la Universitat Pompeu Fabra i de diferents masters a Espanya i els Estats Units. La vicepresidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, serà l’encarregada de presentar-lo.

Àngels Barceló
Dimarts, 18 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Àngels Barceló és una de les veus periodístiques més destacades dels darrers anys. La seva carrera professional va començar a començaments dels vuitanta a Catalunya Ràdio i des d’aleshores ha treballat a mitjans d’abast autonòmic i nacional com TV3, Telecinco i la Cadena Ser, on actualment dirigeix l’espai Hora 25. La presentarà el professor i músic Miquel Mariano.

Ximo Puig Ferrer
Dijous, 20 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Ximo Puig és president de la Generalitat Valenciana des del passat 28 de juny. Periodista de formació i professió, Puig és un històric del Partit Socialista del País Valencià. Abans de passar a la política autonòmica, va ser batle de Morella durant quatre mandats consecutius. Marc Pons, conseller de Presidència i portaveu del Govern de les Illes Balears, l’introduirà.

Manuel Toharia Cortés
Divendres, 21 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Llicenciat en Ciències Físiques, Manuel Toharia és considerat un dels millors comunicadors científics del nostre país. És director científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i del Museu de les Ciències Príncep Felip de la mateixa ciutat. Toharia va ser conegut com ‘l’home del temps’ de TVE entre 1970 i 1980. El presentarà Agustí Jansà, físic i meteoròleg d’AEMET a Balears.

Oriol Bonnin Gubianas
Dimarts, 25 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Llicenciat en Medicina i Cirurgia Cardiaca, Bonnin Gubianas és coautor del primer transplantament cardíac a Espanya. Actualment, està al capdavant del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Son Espases. Antònia Cantallops, metgessa i regidora de l’Ajuntament des Mercadal, serà l’encarregada de presentar-lo.

Isabel Mora Pons
Divendres, 28 d’agost – 20 h.
Pla de l’Església des Mercadal
Llicenciada en Ciències Biològiques i doctora en Tecnologia per la Universitat de Girona. Treballa en la investigació de nous ingredients actius en el control de malalties de plantes en l’Institut de Tecnologia Agroalimentària de la UdG. La presentarà el biòleg David Carreras.