Apunt Menorca Poesia, glosa i música per celebrar Sant Jordi - Apunt Menorca

Es Mercadal celebra Sant Jordi amb poesia, glosa i música

Es Mercadal celebra Sant Jordi amb tres dies intensos en què es succeiran tot tipus d’activitats i manifestacions culturals. El dia 23, el més complet coincidint amb la jornada més literària de l’any, hi haurà contacontes durant el matí, així com taller de manualitats (17 h), parades de llibres i productes locals, glosat a càrrec de Soca de Mots (17.30 h), lectures creatives (18.30 h) i també rapsòdia intercultural (20 h), una activitat en què els protagonistes seran els estrangers residents a Menorca ja que seran ells els que prendran la paraula per recitar versos dels seus països d’origen.

A més, a partir de les 20.30 hores, l’escriptor i filòleg Joan F. López Casasnovas serà l’encarregat de presentar els poemaris La paraula callada, de Bep Joan Casasnovas; Geografies del vent, de Pere Gomila; Dibuix de l’ombra, de Francesc Florit Nin; i Aràcnida, de Blanca Argilés.

El dia 24, en què se celebrarà una nova edició de la nit del viatger, el fotògraf i documentalista Rafa Peche exposarà ’80 graus nord. La història d’una expedició al Cercle Polar Àrtic’. L’acte tindrà lloc a les 20 hores al Cafè Saboy. Una mica més tard, a les 22 hores, està previst un recital poètic i musical a càrrec del Senyor Ca, que presentarà ‘A foc creuat. De sexe en sabem tots’; Madò Idò amb la seva “micropoesia, curtedat poètic i poesia de la concisió”; i Maria Galeta i Tomeu Pastisset, que recitaran ‘Oratgia’, poemes eròtics musicats. En acabar, el compositor i cantant Leonmanso presentarà el seu darrer disc Jardins de brutes basses, editat per Velomar Records.

Finalment, dissabte 25 les parades de llibres ocuparan durant tot el matí el carrer Major del poble.

Aquest complet programa ha estat possible gràcies a la implicació de l’associació cultural Es Far que, juntament amb l’Ajuntament des Mercadal, s’ha fet càrrec de totes les tasques d’organització. Hi han col·laborat Acció Cultural de Menorca, Soca de Mots, CEIP Mare de Déu del Toro, Punt d’Estudi Es Mercadal i Velomar Records.