Apunt Menorca Es Perol Showcooking enceta nova temporada!

Es Perol Showcooking: cuina de quaresma

Es Perol Showcooking, l’espai gastronòmic impulsat per A. Palliser per fomentar l’alimentació saludable, el consum responsable i la cuina casolana, ha encetat recentment la nova temporada de tallers i cursos de cuina gratuïts que imparteix Richard Tejada, xef del restaurant Can Bernat des Grau. Les instal·lacions es troben a la primera planta d’Apalliser de Maó. Es tracta d’una cuina professional de 60m2 amb espai per a 50 persones. Des de la seva obertura, ha acollit més d’una vintena de tallers gratuïts amb gran èxit d’afluència.

La segona edició de Es Perol Showcooking va començar el passat 15 d’octubre i ja ens ha deixat algunes suculentes propostes culinàries. I és que pels seus fogons han passat dos xefs de bandera: Tomeu Caldentey, del restaurant Es Molí d’en Bou (Sa Coma – Sant Joan des Cardassar, Mallorca), distingit amb una Estrella Michelin (podeu veure el vídeo resum del taller més avall), i Víctor Lidón, del restaurant Ca na Pilar (Es Migjorn Gran, Menorca) i anterior cuiner de El Racó de Can Fabes, el 3 Estrelles Michelin del desaparegut Santi Santamaria.

El passat mes de novembre els organitzadors van preparar dos tallers ben interessants: un de pa casolà, que va tenir lloc dijous 12 de novembre i va comptar amb la presència d’Antoni Ferrer, forner de Es Llonguet, i un de bolets, celebrat el passat 26 de novembre. Les propostes formatives van continuar al desembre amb un taller per aprendre a confeccionar un menú nadalenc i un altre per descobrir els secrets per elaborar delicioses cookies de Nadal.

Amb el canvi d’any, Es Perol Showcooking va plantejar noves propostes culinàries. Al taller sobre cuina de Sant Antoni del passat dijous 14 de gener i la nova sessió amb la bloguera de Ana en la cocina del dissabte 30 de gener, es van sumar dues convocatòries més durant el mes de febrer: ‘Plats de cullera’, el passat 11 de febrer, i ‘Cuina asiàtica’. Ara, a pocs dies de la Setmana Santa, els organitzadors han ideat un cartell culinari en consonància amb aquesta festivitat: dissabte 5 de març, a les 11.30 hores, la bloguera de Ana en la cocina ens introduirà en la ‘Cuina de Quaresma’; dijous 17 de març, a les 18 hores, compartiran els secrets per ‘Fer una mona de Pasqua’; i dijous 31 de març, també a les 18 hores, faran un especial sobre ‘Tapes menorquines’.

esperol_març
També organitzen tallers solidaris on conviden a associacions de l’illa per cobrir temàtiques específiques sobre alimentació. En aquests tallers, una nutricionista imparteix una xerrada i després s’elaboren dues receptes relacionades amb el tema tractat. Ja han tingut lloc dos tallers sobre alimentació i càncer amb la col·laboració d’ALBA i AECC, i un sobre alimentació i esclarosi múltiple, amb la col·laboració de l’Associació d’EM Illa de Menorca.

I el millor de tot és que no haureu de pagar res per assistir a aquests cursos amb el xef Richard Tejada. Sí, sí, ho llegiu bé: tots els tallers de Es Perol Showcooking són gratuïts! Si voleu més informació, podeu trucar al 971 357 300.

I si voleu recuperar alguna recepta, podeu consultar el seu blog i seguir-los a facebook per estar al dia!