Apunt Menorca Esperança Camps presenta 'La cara B' a Ciutadella

Esperança Camps presenta la novel·la negra ‘La Cara B’ a Ciutadella

L’escriptora i periodista Esperança Camps presentarà el seu darrer llibre, La Cara B, el pròxim 26 de juny a les 20 hores, a la llibreria vaDllibres de Ciutadella. Es tracta de la primera incursió de l’autora ciutadellenca en el gènere de la novel·la negra, i ho fa amb una trama ambientada en el món de la política valenciana.

A la presentació, l’autora estarà acompanyada per la periodista de Canal 9 Maria Josep Poquet i per Empar Marco, corresponsal de TV3 al País Valencià i amb qui l’autora va escriure l’any passat Vertigen, una novel·la sobre el tancament de la Radiotelevisió Valenciana.

Després de la seva participació en l’antologia de relats negres escrits per dones Elles també maten (2014), de l’editorial Llibres del Delicte, amb La Cara B Esperança Camps fa el seu debut definitiu i amb totes les conseqüències en el camp de la novel·la negra.

La trama del llibre comença amb l’aparició dels cadàvers de dos polítics valencians involucrats en casos de corrupció. Les sospites sobre l’autoria dels crims de seguida recauen en un conseller que també hi estava implicat, però que ha fugit abans de ser condemnat. A banda de les investigacions policials, una periodista intentarà esbrinar pel seu compte qui hi ha darrere els assassinats, i fins i tot d’altres polítics amb interessos foscos posaran en marxa les seves pròpies indagacions. Amb aquests i d’altres personatges, l’autora fa una dissecció del món de la corrupció política al País Valencià, un món que massa sovint serveix en safata les històries més negres als escriptors.

Esperança Camps va néixer a Ciutadella l’any 1964, i ha desenvolupat la seva carrera periodística principalment al País Valencià. Des de 1989 ha treballat a RTVV, primer a Ràdio 9 després a Canal 9. Quan tenia quaranta anys va iniciar una trajectòria literària que l’ha dut a escriure novel·les, relats i a participar en diversos projectes col·lectius. Ha guanyat premis com el Joanot Martorell amb Enllà de la mar (2004), el Ciutat d’Alzira de novel·la amb Quan la lluna escampa els morts (2005) o El lector de l’Odissea amb El cos deshabitat (2009).