Apunt Menorca Exposició 'Jo l'Arxiduc. El desig d'anar més lluny'

Exposició ‘Jo l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny’

El Centre Cultural Sant Diego d’Alaior acull des de principis de mes l’exposició ‘Jo, l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny’, produïda per l’Institut d’Estudis Baleàrics per tal de commemorar el centenari de la mort de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, probablement una de les personalitats més importants que han visitat les Illes Balears.

Comissariada per l’escriptora, catedràtica i membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua, Carme Riera, es va inaugurar el passat mes de febrer al Casal Solleric de Palma. Ara ha iniciat una itinerància que l’ha portada a Alaior i el mes de novembre es podrà veure a Inca, concretament servirà per inaugurar la Fàbrica Can Ramis.

L’exposició que es mostra a Alaior és una versió reduïda de la que es va inaugurar a Palma, ja que s’adapta a espais més petits. Tanmateix, conserva tota la informació i les dades de la mostra original. ‘Jo, l’Arxiduc’ repassa diverses facetes de la vida i l’obra de Lluís Salvador: el seu vessant com a escriptor, les terres que va adquirir i de les quals va tenir cura, la seva tasca com a investigador, els col·laboradors que treballaren amb ell, els amics i els amants, els viatges que va fer per tot el món, les seves embarcacions, com l’anomenada Nixe, etc.

Tota aquesta informació va acompanyada de nombroses fotografies, mapes, documents i material divers que serveix per entendre millor la figura d’aquest viatger i científic, un dels primers personatges que varen donar a conèixer a tot el món les nostres illes i al qual, de fet, es considera el precursor del turisme a les Illes Balears.