Apunt Menorca Fidel Masreal inaugura els cursos d'adults de Sa Nostra a Maó

Fidel Masreal inaugura els cursos d’adults de Sa Nostra a Maó

La presentació dels cursos d’adults de l’Obra Social de Sa Nostra a Menorca proposa una conferència d’interès formatiu i de màxima actualitat informativa: ‘Límits entre realitat i ficció: periodisme creatiu o narrativa versemblant’. Amb aquest títol, el periodista menorquí, fincat a Barcelona, Fidel Masreal (Maó, 1973), plantejarà un debat referit als límits de la realitat per crear, transmetre i fer arribar al públic el missatge informatiu. La conferència, d’entrada oberta al públic, serà aquest dimecres, 14 d’octubre, a les 19h, a la Sala de Cultura de Sa Nostra de Maó.

Fidel Masreal, a més de referir-se a la creació informativa, també analitzarà el procés d’elaboració d’una obra literària i de com i on cercar suport per a publicar-la. “En un món, cada cop més interrelacionat, reflexionarem, de forma oberta i participativa, sobre l’eix central de la comunicació: com el periodisme pot o no adaptar-se a la nova manera d’entendre la política, la cultura i l’art per informar verídicament”, proposa Fidel Masreal.

Masreal va néixer a Maó el 1973. Llicenciat en Ciències de la Comunicació, ha treballat en diversos mitjans. Durant més de cinc anys ha exercit de cap de política a Ràdio Barcelona, ha estat redactor d’Els matins de TV3 i actualment és redactor a El Periódico. Ha format part de tribunals avaluadors de la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull i, entre la seva formació destaca el curs ‘Periodisme Jurídic a l’Escola de Periodisme UAM/El País’. També és autor dels llibres Conviure amb la depressió (2009) i Game over (2013).

Cultura en clau literària

Amb la conferència de Fidel Masreal s’inaugura el curs ‘Cultura en clau literària’, que iniciarà les classes el 22 d’octubre a la mateixa Sala SA NOSTRA de Maó. A Menorca, el canvi de coordinació d’aquests cursos d’adults de l’Obra Social de Sa Nostra ha passat a mans d’Illetra, una jove empresa de dinamització cultural encapçalada per Lara Juanola i Anna Tudurí.

Illetra presenta una programació que destaca per la seva riquesa temàtica, qualitat literària i artística. Amb classes de teoria i pràctica alhora. La matrícula romandrà oberta tot l’any. “Volem obrir el servei a totes les persones, joves i grans, que estiguin interessades en una proposta fresca i renovada, feta amb amor i amb el punt de mira fixat en la qualitat”, comenten Juanola i Tudurí.

El curs ‘Cultura en clau literària’ permetrà veure com les diferents arts es relacionen amb la literatura, oferint una perspectiva més general i rica de la cultura. “La gràcia rau en aprendre a veure el paral·lelisme entre totes les vessants de la cultura: literatura, pintura, història, arquitectura, cinema i fotografia, entre d’altres…” subratllen les coordinadores del curs.