Apunt Menorca Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

Aquest cap de setmana Maó acull l’onzena edició de la Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca, una cita anual que ja s’ha convertit en un clàssic del calendari de certàmens i cites firals de l’illa. Com en anys anteriors, la fira abastarà dos dies: el primer dedicat a la divulgació de coneixements i informació i el segon centrat bàsicament en la promoció dels productes agraris locals.

Així, divendres 11 de setembre a les 19 hores, l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Menorca, responsable de l’organització de la fira en col·laboració amb l’Ajuntament de Maó, ha programat una xerrada a càrrec de Javier Guzmán, director de VSF – Justicia Alimentaria Global, sobre la indústria del sucre i tot el que l’envolta, des de la producció fins al consum. La xerrada, que durà per títol ‘Ho sabem tot del sucre?’, s’emmarca en la campanya ’25 Grams’, xifra que fa referència a la dosi màxima diària de sucre recomanada per l’OMS.

Després serà el torn dels responsables de Binialàs, que explicaran la gestió agrària que en fan de la finca i presentaran les marques de melmelades Econserva i Binisin. Just després de parlar de ‘Melmelades sense sucre’ es procedirà a fer una degustació dels seus productes.

A l’endemà, a partir de les 17.30 hores i fins a les 23 hores, s’obrirà a tothom la fira de finques i productors agraris ecològics de Menorca. Serà a la plaça Constitució. Hi haurà parades amb productes de tot tipus: des de verdures, fruites i carn fins a pa, conserves, ous, formatges i, fins i tot, planters de varietats locals.

El mateix dia, a les 19 hores, Antoni Moll de la finca La Marcona parlarà sobre la recuperació d’un blat de varietat local i acte seguit, a les 19.30 hores, s’iniciarà un taller de postres sense sucre elaborats amb productes ecològics de l’illa. En acabant, a les 20.30 hores, tindrà lloc la torrada amb productes càrnics d’Ecocarn. Les racions tindran un preu de 6 euros i inclouran, a més de la carn, ensalada i pa ecològic. Hi haurà música en directe per amenitzar el final de la jornada.