Apunt Menorca Héroes del Silencio ressorgeixen al Jazzbah - Apunt Menorca

Héroes del Silencio ressorgeixen al Jazzbah

Héroes Tribut Band recupera l’ànima de la banda que durant dotze anys va liderar Enrique Bunbury amb un espectacle musical de més de dues hores de durada que reprodueix els darrers concerts que els saragossans van oferir amb motiu de la gira ‘Héroes del Silencio Tour 2007’.

Es tracta, doncs, d’un homenatge a un dels grup de rock en castellà que més reconeixements ha aconseguit en les darreres tres dècades. Les xifres donen compte de la magnitud del fenomen: 4 discos d’estudi editats entre 1984 i 1996, dels quals es van vendre més de 6 milions en desenes de països, que alhora van acollir més de mil concerts.

La repercussió i fama internacional de Héroes del Silencio, sumada al marcat estil i la dificultat de determinades composicions, fan d’aquest homenatge un gran repte per a la banda formada per Joan Bagur (veu), Ramón Rullán (guitarra principal), Matías Tortella (guitarra rítmica i veus), David Trillo (baix) i Màrius Todea (bateria).

“El nostre propòsit”, expliquen, “és fer arribar l’espurna adequada que desprenien Héroes del Silencio en la seva allau de concerts pel panorama mundial a partir de la reproducció fidel de cada nota i cada acord”. De segur que ho aconsegueixen amb temes que han calat fons en la memòria col·lectiva, com ara ‘La sirena varada’, ‘Héroe de leyenda’, ‘Entre dos tierras’, ‘Maldito duende’, ‘La chispa adecuada’, ‘Avalancha’ o ‘Iberia sumergida’.