Apunt Menorca III Festival Poètic Versemblants

III Festival Poètic Versemblants

Agafa força l’aposta del Moviment Actiu Ciutadellenc (MAC) per consolidar a Menorca un certamen literari aliè a les fluctuacions de les polítiques culturals, especialment vulnerables anys enrerer a les tissores de la crisi. I és que aquest cap de setmana Ciutadella acollirà una nova edició del Festival Poètic Versemblants, iniciativa que va veure la llum fa dos anys i que reivindica, com els seus organitzadors, que la cultura sigui “un dels pilars fonamentals sobre els quals construir una societat més lliure i avançada”.

Seran tres dies de versos, música i glosat. El festival arrancarà dia 28 d’agost amb tres concerts: Vegetarian Zombies (en acústic), Búfalos i Dossi Criu (rap). En la segona jornada, dedicada a la poesia, intervindran autors novells i autors reconeguts a les Illes i a Catalunya, com els menorquins Anna Maria Ticoulat, Fàtima Anglada, Blanca Argilès i Maria Galetta i Tomeu Truyol, el mallorquí Joan C. Pons Alorda i la catalana Anna Gual. La tercera jornada, centrada en la glosa, comptarà amb la participació de Mateu Xurí -“el Mick Jagger de la glosa”, com diuen els mateixos organitzadors-, Maribel Servera i el col·lectiu Soca de Mots.

L’èxit de la convocatòria anterior fa presagiar el bon funcionament de la que està per venir. I això és una bona notícia, més quan veiem que iniciatives com el festival Illanvers agafen aire de nou i revifen. Així, molts d’anys al Versemblants!