Apunt Menorca Illanvers: deu anys de cultura poètica - Apunt Menorca

Illanvers: deu anys de cultura poètica

Illanvers, 10 anys. Antologia’ tindrà lloc el proper diumenge 9 d’agost, a les 22 hores, al Bastió des Governador. La cita cultural, organitzada pels poetes Pere Gomila i Sergi Cleofé, ha recuperat enguany el suport del Consell de Menorca.

“És una cita que hem vist créixer any rere any i que, malauradament, va quedar silenciada el 2014”, ha explicat Maite Salord a l’acte de presentació. En aquest sentit, la presidenta ha manifestat la idea que Illanvers “no es pot tancar des del silenci, sinó que es mereix un final ple de paraules, música i imatges”.

Des del Consell s’aposta perquè Illanvers pugui continuar el seu camí, d’aquí un temps, encara que sigui amb un altre format i sempre com a un dels eixos fonamentals de la cultura de l’illa de Menorca.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha expressat el seu reconeixement als organitzadors. “En el moment que Illanvers va ser silenciat l’any 2014, mesos després, durant la celebració de Sant Jordi 2015 assistirem a la presentació dels llibres de tres poetes menorquins -Pere Gomila, Francesc Florit Nin i Bep Joan Casasnovas- una resposta contundent al silenci com a posada en escena que la poesia a Menorca és ben viva. El Consell torna a ser allà d’on no s’hauria d’haver mogut mai”, ha subrallat Maria.

Segons ha afirmat el poeta Pere Gomila, fins aleshores han passat per Illanvers més de 30 autors. Per aquesta antologia es comptarà amb la presència d’una vintena, encara que molts d’ells hi participaran de manera indirecta amb la lectura dels seus versos encomanada als poetes que hi seran.

La commemoració d’aquests 10 anys d’Illanvers comptarà com fins ara amb la complicitat de pintors (molt especialment de Carles Gomila) i fotògrafs de l’illa, així com del cantautor Guiem Soldevila.