Apunt Menorca Ix! presenten al Jazzbah el seu darrer disc 'Vessants'

Ix! presenten al Jazzbah el seu darrer disc ‘Vessants’

Els sabadellencs Ix! presenten aquest mes al Jazzbah el seu darrer treball discogràfic, Vessants (Microscopi, 2015). En aquest àlbum han volgut preservar fins al final la idea i el so amb els quals havien creat cadascuna de les cançons, “quan aquestes només eren esbossos”, expliquen al seu web. És, en aquest sentit, un disc més experimental, també més arriscat, amb el que van “a la recerca del propi esperit”.

Els Ix!’ van debutar l’any 2007 amb la maqueta “demo”, que ja contenia cinc cançons del que seria el seu primer disc, Autòmat indefinit (2008). Un any després van compondre la BSO de la pel·lícula Estació de l’oblit per donar pas al seu segon àlbum d’estudi, L’ingenu és lliure (2010), amb el qual van guanyar el Premi Disc Català de l’Any de RNE – Ràdio 4, així com el Premi Altaveu Frontera. Els següents discs van ser Immersió (2012) i Concert privat (2013).

Després de dos anys de silenci –una pausa que, asseguren, necessitaven “per trobar un punt d’inici nou”- presenten el seu quart disc d’estudi, Vessants, una proposta “més personal i imprevisible”, produïda per Eduard González, bateria del grup, i mesclada per Joel Condal.