Apunt Menorca Jaume Rodri presenta 'Jesús busca Jesús' a Maó i Ciutadella

Jaume Rodri presenta ‘Jesús busca Jesús’ a Maó i Ciutadella

Jaume Rodri i Febrer (Vic, 1940) presenta el proper dilluns, 17 d’agost, a Maó Jesús busca Jesús. Crònica d’una recerca perillosa, llibre amb què “emprèn l’aventura d’investigar la vessant històrica i sociològica de Jesús, primer de manera intuïtiva, després carregant-se de raons, sempre cercant les pistes i parant bé l’orella a les paraules dites a mitja veu per savis que saben de què parlen i saben més del que diuen”.

Aquesta introducció és la que fa servir Edicions 1984 per presentar la darrera obra del polifacètic artista vigatà, un treball que alhora defineix com “una aventura en dues direccions: la cerca perillosa d’un home que va canviar el món fa dos mils anys, i la narració de la vida atzarosa d’un home d’avui, Jaume Rodri, obstinat a canviar ell mateix el món que l’envolta, des d’una distància irònica, amena i descreguda”.

Jesús busca Jesús és un llibre fet de diverses capes, com detalla el poeta i dramaturg Lluís Solà en un article publicat al diari digital Núvol. “La primera i la fonamental –explica Solà- és la de la recerca dels moviments i de les activitats de l’home Jesús. La segona són les persones amb qui n’ha parlat: Allende, Castro, Dalí, Xirinacs, Danielou, persones de totes bandes, doncs, en la pintura de les quals Jaume Rodri desplega el seu talent plàstic. La tercera capa són els viatges i els llocs que visita: Egipte, Israel, Palestina, el Sàhara, etcètera”.

Escultor, escriptor i cineasta

Jaume Rodri és escultor, escriptor, cineasta i també polític. Pel que fa a la seva faceta d’escultor, destaquen el Monument a la Independència d’Arenys de Munt o els homenatges a Josep Pallach i Josep Maria Xirinacs. Com a cineasta, ha fet diversos documentals i és coautor del curtmetratge A propòsit de la ‘Cantata de Santa María de Iquique’, que va ser premiat al Festival Internacional de Cinema de Berlín. De la seva obra literària destaca Poesia armadaL’Evangeli de Jesús segons Jaume RodriSetge a l’antievangeli (en col·laboració amb altres autors) i Llibre de proclames. Rodri, a més, va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya i regidor i diputat durant un temps.