Apunt Menorca Dichamp clou el Festival de Música d'Estiu de Ciutadella

Jean-François Dichamp clou el Festival de Música d’Estiu de Ciutadella

El 43è Festival de Música d’Estiu de Ciutadella arriba al seu final. Serà el pianista francès, actualment resident a Barcelona i professor de l’ESMUC, Jean-François Dichamp, qui oferirà el concert de cloenda aquest dilluns 17 d’agost al Claustre del Seminari. Un concert, d’altra banda, dedicat a la memòria del músic menorquí ‘mestre’ Anton Aguiló (1931-2014).

El programa està pensat per establir dues connexions entre quatre destacats pianistes i compositors de diverses èpoques. A la primera part, la connexió serà entre Jean-Philippe Rameau (1683-1764) i Fryderyk Chopin (1810-1849). De Rameau, Dichamp interpretarà les set danses de la suite en La menor ‘Premier Livre de Pièces de Clavecin’, escrita originalment per a clavecí. Aquesta peça barroca enllaçarà amb quatre composicions breus del romàntic Chopin: ‘Balada núm. 2 en Fa major’, ‘Vals en La menor’, ‘Scherzo núm. 3 en Do s. menor’ i ‘Polonesa en Fa s. menor’.

I després, a la segona part, la connexió pianística relacionarà Franz Liszt (1811-1886) i Johann Sebastian Bach (1685-1750). De Liszt, potser el més romàntic dels romàntics, el pianista francès oferirà la seva ‘Pensée des morts’, la nombre 4 de les 10 peces del cicle ‘Harmonies poétiques et religieuses’, obra que connectarà amb la ‘Ciaccona’ de Bach.

Els preus de les entrades per escoltar Jean-François Dichamp oscil·len entre els 12 euros per als socis de Joventuts Musicals de Ciutadella i els 16 o 20 euros per al públic en general, depenent de si el seient és o no numerat. Per als menors de 12 anys, l’entrada és gratuïta. Anticipadament poden aconseguir-se a la botiga Foto Hernando de Ses Voltes de Ciutadella o a través de la web de l’entitat organitzadora: www.jjmmciutadella.com. La taquilla s’obrirà a les 20.30 hores, una hora abans de l’inici del concert.