Apunt Menorca Joan Colomo & La Radiofórmula en concert a Menorca

Joan Colomo & La Radiofórmula en concert a Menorca

Joan Colomo forma part de l’excel·lent fornada de joves talents que està enriquint l’escena musical catalana. És, de fet, un dels cantautors més autèntics, innovadors i transgressors del panorama actual, característiques que li han valgut la qualificació d’enfant terrible.

Amb només 34 anys compta ja amb més de mil concrets a les seves esquenes. No de bades, la seva incursió en el món de la música es remunta a l’adolescència. El seu primer disc en solitari, Contra todo pronóstico, no va sortir al carrer fins al 2009. Després van venir Producto Interior Bruto Vol. I i Producto Interior Bruto Vol. II. L’any passat va publicar La filia i la fòbia.

Diuen d’ell que “confronta agressivitat de continguts amb calidesa formal” i que exhibeix “una lírica inèdita” de la qual se serveix per desplegar “el nihilisme polític” que caracteritza la seva obra. Nosaltres afegim que la sal i el pebre de les seves actuacions són la ironia i la irreverència, trets que l’emparenten, ni que sigui transversalment, amb Albert Pla.

Aquesta setmana tindrem ocasió de copsar-ho en els dos concerts que oferirà al Jazzbah (Ciutadella) i a La Cava del Ars (Maó). Seran, però, dos concerts especials perquè en aquesta ocasió Colomo vindrà acompanyat de la seva banda, formada per Xavier García i Guillem Caballero, per presentar-nos el projecte Joan Colomo & La Radiofórmula. És a dir, l’excusa perfecta per destrossar hits de Camela, Beuoncé, Mecano, Shakira, Ramones, Bee Gees, Lana del Rey, Los Chichos, Hombres G i alguns més.