Apunt Menorca Joan Dausà, en concert al Jazzbah

Joan Dausà, en concert al Jazzbah

Joan Dausà

Començarem amb una certesa: Joan Dausà és una de les veus més populars de la música catalana actual. I continuarem amb una altra: per allà per on passa penja el cartell ‘sold out’. És indiscutible que la gent se l’estima, i molt –a ell i a la seva música-. El darrer bany de masses, al festival Canet Rock, ho confirma.

Les seves cançons tenen aquella melodia infal·lible que crea adhesions quasi de manera espontània. N’és un bon exemple ‘Jo mai mai’, tema que dóna nom al seu primer disc i que, amb només tres anys de vida, s’ha convertit en una espècie d’himne generacional. Segurament hi té molt a veure que sigui un dels temes de la banda sonora de la pel·lícula Barcelona, nit d’estiu, composada íntegrament pel mateix Joan Dausà i per la qual va rebre un premi Gaudí. La continuació, Barcelona, nit d’hivern, es podrà veure –i escoltar- aquesta tardor.

El seu segon treball discogràfic, On seràs demà? (2014), continua en la línia intimista del primer encara que, segons assenyala el mateix autor, amb “més cruesa a les lletres i més intensitat en la producció musical”. El repte, reconeix, és “seguir sumant nou públic i, sobretot, mantenir aquesta relació de complicitat i proximitat amb tots aquells que s’han fet seu el jo mai mai”. I tu, t’hi vols sumar? Tens una ocasió immillorable el 3 i 4 d’agost, dies en què Joan Dausà actuarà al Jazzbah.