Apunt Menorca Jorge Carrión és el nou convidat de Talleres Islados

Jorge Carrión és el nou convidat de Talleres Islados

Jorge Carrión és el nou convidat de Talleres Islados. L’escriptor i crític cultural impartirà els dies 21 i 22 d’agost a Ciutadella un taller sota el títol ‘La tradició inquieta. Escriptors que van fer de la seva vida un viatge’.

El curs reflexionarà sobre el concepte de la tradició personal, intrínsec a qualsevol poètica de qualsevol autor, i proposarà un acostament a alguns autors i viatgers clau del segle XX: Joseph Roth, Juan Goytisolo, Bruce Chatwin, W. G. Sebald i Cees Nooteboom. Es tracta, tal com ens expliquen des de Talleres Islados, de pensar aquesta zona en què conflueix l’escriptura, la lectura i el nomadisme: pura passió.

Un dia abans de l’inici del taller, el dijous 20 d’agost a les 20.15 hores, Jorge Carrión estarà a Biblioteca Pública d’Alaior on abordarà aquestes i altres qüestions en una conversa amb tots els assistents. Aquest acte, obert a tothom, és possible gràcies a l’acord de col·laboració existent entre Talleres Islados i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Llibres de viatge, assajos i novel·les

Durant quinze anys, Jorge Carrión ha anat construint la seva pròpia tradició d’escriptors i artistes viatgers. Rere dels seus llibres més importants no només hi ha viatges reals pels cinc continents, sinó una gran quantitat de lectures que se superposen a tots aquests paisatges.

Carrión és escriptor, crític cultural i doctor en literatura comparada per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on dirigeix el màster en creació literària. Col·labora regularment en mitjans d’Espanya i Amèrica Llatina. És autor de diversos llibres de viatge, com Australia (2008) i Crónica de viaje (2014); dels assajos Viaje contra espacio. Juan Goytisolo y W.G. Sebald (2009), Teleshakespeare (2011) i Librerías (Finalista del Premio Anagrama de Ensayo, 2013); i de la trilogia de novel·les Los muertos, Los huérfanos i Los turistas, publicades recentment per l’editorial Galaxia Gutenberg.

Inscripcions

Per assistir a les dues jornades (dia 21/08, de 10 a 18.30 h amb dinar inclòs; dia 22/08, de 10 a 13.30 h) és imprescindible inscriure’s prèviament. El preu és de 130 euros (els usuaris de la Xarxa de Biblioteques de Menorca i amics de Talleres Islados tenen un 10% de descompte). Per a més informació i inscripcions, envieu un correu a mariona@talleresislados.net o truqueu al 971 150 731.