Apunt Menorca Jornades 'Camí de Cavalls: on som, on anam'

Jornades ‘Camí de Cavalls: on som, on anam’

El proper 21 de desembre es compleixen quinze anys de la Llei 13/2000 del Camí de Cavalls de Menorca. Per commemorar aquesta efemèride el Consell de Menorca ha programat les Jornades ‘Camí de Cavalls: On som, on anam’, un espai de reflexió que vol ser el punt de partida per impulsar millores.

En l’acte de presentació de les jornades, la presidenta Maite Salord ha recordat que la norma va ser “el fruit de la mobilització de la societat menorquina en defensa d’un camí que, durant segles, havia format part del patrimoni col·lectiu i que, a les darreres dècades del segle XX havia patit un seriós deteriorament a causa de la inexistència d’un adequat manteniment, així com d’un desús en determinats trams del traçat històric”.

En aquest sentit, ha recalcat que l’aprovació de la Llei del Camí de Cavalls va ser la primera passa per recuperar l’ús general, lliure i gratuït d’aquesta històrica via que forma part de la cultura dels menorquins i que a dia d’avui és un element de primer ordre pel que fa a l’oferta turística de l’illa. “Totes aquestes qüestions –ha afirmat- s’han de posar sobre la taula, per assegurar, en darrer terme, que tinguem un Camí de Cavalls al servei de tots i amb unes òptimes condicions”.

Les jornades se celebraran els dies 18 i 19 de desembre a la sala d’actes del Consell. La inauguració està prevista divendres, a les 17.30 hores, i anirà a càrrec de Maite Salord. Acte seguit, l’expresidenta de la institució insular, Joana Barceló, pronunciarà la conferència ‘Camí de Cavalls: La victòria d’una reivindicació popular’.

El director de l’OBSAM, David Carreras; el geòleg Francesc Xavier Roig Munar; l’arquitecte Jesús Cardona; la gerent d’ASHOME, Azucena Jiménez; els propietaris de les empreses Elitechip i Camí de Cavalls 360º, Guillem Bosch i Joan Febrer; a més de representants del GOB, la Coordinadora del Camí de Cavalls i la Unió Excursionista de Menorca també hi aportaran la seva visió. A més, el responsable de la plataforma IDE Menorca, Ricard Cots, serà l’encarregat de presentar el nou web del Camí de Cavalls.

Consulteu el programa sencer aquí.