Apunt Menorca Jornades de Patrimoni Industrial de Menorca

Jornades de Patrimoni Industrial de Menorca

Els dies 6 i 7 de novembre se celebraran les Jornades de Patrimoni Industrial de Menorca, organitzades per lInstitut Menorquí d’Estudis i el Consell Insular de Menorca. L’objectiu de les jornades és explicar el passat i el present del patrimoni industrial menorquí, i conscienciar la societat sobre la importància de preservar-lo i valorar-lo.

El divendres 6 de novembre es faran dues sessions. La primera, que durarà tot el matí i tindrà lloc a la seu de l’IME, pretén fer un repàs dels 150 anys d’història de fabricació de calçat a Menorca. La segona sessió es farà al capvespre a la seu del Consell, i versarà sobre la importància del metall en la indústria menorquina.

La darrera sessió de les jornades tindrà lloc novament a la seu de l’IME, el dissabte 7 de novembre al matí, i se centrarà a fer un repàs històric de les diferents indústries de l’illa, com les cimenteres de Ferreries, les pedreres de marès, el Maó industrial o la indústria relacionada amb el món de la mar. Les jornades es clouran amb una taula rodona que sota el títol ‘La indústria a Menorca: del motor del passat al disseny del futur’, abordarà les perspectives de futur de la indústria a l’illa.

Cal assenyalar que, tot i el declivi que viuen les activitats manufactureres a l’illa des de finals del segle XX, Menorca continua essent l’illa amb major pes del sector secundari de les Balears. Aquestes jornades, doncs, seran una bona ocasió per conèixer la importància de la indústria menorquina, i també per prendre consciència de la necessitat d’una reindustrialització lligada a la innovació digital, que complementi el sector serveis i asseguri el benestar i el futur dels menorquins.

Totes les activitats seran obertes al públic, i no caldrà inscripció prèvia. Aquí podeu consultar el programa complet.