Apunt Menorca José María Toro parlarà d'educació o l'art d'encendre els ulls

José María Toro parlarà d’educació o l’art d’encendre els ulls

Convidat per la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Menorca, el mestre, escriptor i formador José María Toro oferirà el proper dia 21 de maig, a les 19 hores, una conferència al Convent de Sant Diego, Alaior, amb el títol ‘Educar o l’art d’encendre els ulls. Estat emocional i rendiment escolar’. Aquesta activitat, adreçada especialment a famílies, precedeix el curs ‘Educar con co-razón. El recurso por excelencia eres tú’ que ha programat el Centre de Professorat de Menorca pels dies 22 i 23 de maig a Ciutadella.

Toro és especialista en creativitat, tècniques d’estudi i en diferents àmbits de l’expressió i la comunicació, experiència que li ha valgut per formar part de destacats projectes d’innovació educativa i experimentació pedagògica.

Actualment, centra la seva tasca investigadora i divulgadora en el desenvolupament d’actituds creatives en el quefer de la vida quotidiana, així com en la formació de pares i mares, mestres i altres col·lectius professionals.

“L’escola ha de formar un bon ésser humà”

José María Toro és un gran defensor de la pedagogia emocional, del foment de l’educació des dels valors. És per això que no es cansa de reivindicar una necessària reorientació de l’escola, massa encotillada per objectius curriculars que prioritzen més les aptituds, habilitats, capacitats i coneixements que “les actituds, els valors, les emocions i la saviesa”.

“Allò important no és només preparar bé un subjecte perquè desenvolupi una determinada professió, sinó modelar un bon ciutadà que realitzi noblement, amb honestedat i dedicació, no només la seva feina, també la seva tasca de pare o mare, de cap, de company o de veí. Abans que un bon fontaner o un bon advocat, l’escola ha de formar un bon ésser humà”, sosté.

Toro ha desenvolupat aquestes idees en un gran nombre d’articles sobre educació i desenvolupament personal i en llibres com El pulso cotidiano (1993), La hondura de lo simple es infinita (1996), La vida maestra (2001) i el reconegut Educar con el co-razón (2014).