Apunt Menorca Josep Masanés presenta 'Camins sense retorn' a Maó

Josep Masanés presenta ‘Camins sense retorn’ a Sant Lluís

La Biblioteca de Ciutadella acollirà el proper divendres 11 de novembre la presentació de Camins sense retorn (Llibres del Delicte, 2015), el llibre amb què l’escriptor Josep Masanés ha obtingut el XXVè Premi de Novel·la Josep Saperas que organitza Òmnium Cultural del Vallès Oriental.

La novel·la se situa a l’any 1781 i tracta sobre dos germans irlandesos que són obligats a abandonar el seu país i allistar-se en un vaixell de guerra anglès. Faran cap a Menorca on desembarcaran just abans de l’atac de l’exèrcit espanyol. Mentre duren els atacs, entre l’enyor de la mare i la terra i les pors i els patiments, els dos germans planejaran desertar. Però la vigilància dels comandaments del vaixell no els ho posarà gens fàcil.

La contextualització de la història en Menorca serveix l’autor per parlar de la bellesa de l’illa i d’anècdotes poc conegudes de la seva història que ha anat coneixent en els onze anys que fa que hi viu.

Josep Masanés (Barcelona, 1967) ja té experiència en el circuit dels premis literaris. I amb molt bons resultats. Amb el llibre La vall de la matança (Cossetània, 2012) va guanyar el XXIX Premi de Novel·la de Ribera d’Ebre i amb La paradoxa de Schrödinger (pendent de publicació) es va alçar amb el Premi de Novel·la de Sóller 2015. També ha estat finalista del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2013.