Apunt Menorca Josep Pàmies parlarà de salut i plantes medicinals

Josep Pàmies parlarà de salut i plantes medicinals

En els darrers temps la polèmica acompanya Josep Pàmies, un agricultor de Balaguer (Lleida) que es dedica al conreu de plantes medicinals. No té pèls a la llengua i no es talla a l’hora d’opinar sobre les pràctiques de les empreses farmacèutiques i la connivència que, assegura, existeix entre aquestes, els governs i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a qui acusa de prohibir determinades plantes medicinals, promoure l’ús de transgènics i cronificar malalties per un interès merament econòmic.

Tot i que fa anys que treballa amb èxit en aquest camp de l’agricultura, el cert és que la creixent popularitat de Josep Pàmies, i del col·lectiu Dolça Revolució al qual pertany, s’ha construït a ritme de polèmica. És, tal vegada, el pagès més mediàtic de Catalunya, una condició que s’ha guanyat a pols per la seva implicació i activisme a favor de la plantació amb finalitats terapèutiques. Actualment, afronta una possible condemna a dos anys de presó per conreu i tinença de marihuana.

Però Pàmies planta molt més que mates de maria, una producció que assegura que té per encàrrec de persones malaltes, entre les quals s’inclouen agents de policia. Als seus terrenys de Balaguer, de fet, es compten més de tres-centes varietats de plantes medicinals. Sense anar més lluny, va ser un dels grans defensors de les propietats de l’stevia, un edulcorant natural sense calories que regula els nivells de glucosa i insulina en sang.

La seva lluita més recent, i més sonada, és la del diòxid de clor. El productor lleidatà s’ha erigit en un dels més grans defensors de les propietats medicinals d’aquesta composició, també anomenada MMS (miraculós mineral suplement), que recomana per curar malalties infecciones com la malària o l’ebola. “És inconcebible que ens trobem amb una administració desbordada per la despesa farmacèutica i que, al mateix temps, es tanqui a comprovar la seva efectivitat, el seu baix cost i el benestar que suposa per a la ciutadania”, ha denunciat.

A Menorca el podrem escoltar els dies 15 i 16 d’abril en dos actes organitzats as Mercadal i Ferreries amb el suport dels mateixos ajuntaments, l’agenda local 21 i la Unió de Pagesos de Menorca. Els títols de les conferències –‘Alimentació i salut’ i ‘Per què l’OMS té por de les plantes medicinals?’- mostren a les clares quin serà el sentit de les seves intervencions.