Apunt Menorca JpBalcazar Trio presenta 'Reversible' a Maó

JpBalcazar Trio presenta ‘Reversible’ a Maó

Nou directe de Marco Mezquida a Maó. En aquesta ocasió amb la formació JpBalcazar Trio, que aplega tres dels noms més destacats de l’escena jazzística de la ciutat de Barcelona. Ells són, a més de Mezquida, el violoncel·lista Juan Pablo Balcázar i el baterista Carlos Falanga.

El des Claustre serà un concert especial. Hi presentaran el seu nou treball discogràfic: Reversible (2015). Segons han explicat els mateixos autors, és un projecte circular, una espècie de viatge d’anada i tornada en el qual les melodies es despleguen per tornar a l’inici madurades, reinterpretades.

L’àlbum ha estat publicat per la prestigiosa discogràfica Freshsound Records sota el segell ‘New Talent’, la mateixa que fa dos anys va editar el seu primer disc, Rain (2013).

El trio, un a un

Juan Pablo Balcázar (Villavicencio, Colombia) ha cursat el Grau Superior de Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu de Barcelona, ciutat en la qual resideix des de 1996. Ha participat en els festivals de jazz més importants de la península amb diferents formacions i projectes.

Marco Mezquida (Maó, Menorca) és un dels pianistes més brillants de l’escena jazzística actual. Amb només 27 anys, compta amb un palmarès envejable en què destaquen tres premis de músic de l’any, concedits per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya. Ha editat més de trenta àlbums per a segells tan prestigiosos cokm Preshsound i Quadrant Records i ha compartit escenari amb figures de la talla de David Xirgu, Sílvia Pérez Cruz i Herb Robertson.

Carlos Falanga (Buenos Aires, Argentina) és un dels bateries més sol·licitats del panorama jazzístic català. Col·labora amb diferents artistes com Jorge Rossy, Horacio Fumero, Joan Monné, Paula Shocrop, Dimitri Skidanov o Amparo Sánchez, entre d’altres.