Apunt Menorca Juanito Makandé duu a Menorca el seu 'flamenc underground'

Juanito Makandé duu a Menorca el seu ‘flamenc underground’

Juanito Makandé

Juanito Makandé és un cantant, percussionista, compositor i productor gadità que destaca en el panorama nacional per la singular fusió que fa del flamenc tradicional amb el funk i el jazz. D’ell han dit que “ha aconseguit fer del flamenc underground la seva marca distintiva”.

La seva carrera no ha estat fàcil ja que des d’un bon principi va decidir rebutjar el contacte amb managers i discogràfiques amb la idea de mantenir-se com “un músic lliure”. Amb aquestes condicions va publicar l’any 2006 el seu primer disc, Sueña. El segon, tot i estar enllestit dos anys després, no es va posar a la venda fins el 2011. En Momentos de alimento van arribar a participar prop de 40 músics.

El treball que li ha reportat més èxits ha estat Las canciones que escribí mientras volaba, àlbum que va publicar el 2014 gràcies a una campanya de crowdfounding. Cançons com ‘Cristales’, ‘Kamikaze’ o ‘Niña voladora’ han tingut una gran acceptació entre crítica i públic. De fet, encara avui Juanito Makandé continua recorrent la geografia espanyola amb la gira de presentació de Las canciones que escribí mientras volaba.

Muerte a los pájaros negros és el títol del seu nou projecte, també finançat gràcies al suport de desenes de micromecenes. Està previst que vegi la llum en el mes d’octubre.