Apunt Menorca 'La bella Helena' puja a l'escenari del Teatre Principal de Maó

‘La bella Helena’ puja a l’escenari del Teatre Principal de Maó

La bella Helena pujarà aquest cap de setmana a l’escenari del Teatre Principal de Maó. Després de mesos de feina, l’opereta del compositor alemany Jacques Offenbach (1819-1880) es representarà a l’espai escènic maonès en doble sessió: divendres 28 d’agost, a les 21 hores, i diumenge 30 d’agost, a les 20 hores.

Amb aquest muntatge teatral l’Orfeó Maonès celebra el seu 125 aniversari, una efemèride especial que explica els grans esforços que l’entitat cultural, que ha comptat en tot moment amb la col·laboració del Teatre Principal, hi ha dedicat. Diuen des de l’Orfeó: “La bella Helena ens està robant els dies, els minuts, i segons des de fa temps i al final ens ha robat el cor”.

La direcció teatral l’assumeixen a parts iguals el madrileny Nacho García i la mexicana Aurora Cano, mentre que de la direcció musical se’n fa càrrec Juanjo Mercadal. Per la seva banda, la soprano Maria Camps i el tenor Vicenç Esteve retornaran a la vida els enamorats Helena i Paris. El disseny de vestuari ha recaigut en la modista Cristina Garriga.

Una parodia mitològica

La bella Helena és una òpera bufa en tres actes. La partitura és obra de Jacques Offenbach, mentre que l’autoria del llibret és d’Henri Meilhac i Ludovic Halévy. Estrenada a finals de 1864 a París, aquesta opereta parodia la història de la fugida dels personatges mitològics Helena i Paris en el transcurs de la Guerra de Troia.