Apunt Menorca La 'Carmen' de Bizet arriba a Maó - Apunt Menorca

La ‘Carmen’ de Bizet arriba a Maó

L’òpera Carmen arriba al Teatre Principal de Maó en el marc de la XLIV Temporada d’Òpera, que organitza la Fundació Menorquina de l’Òpera. L’obra es podrà veure el divendres 29 de maig a les 21h i diumenge 31 a les 20h.

La representació del dia 29 també es podrà seguir en directe a través d’una gran pantalla instal·lada al carrer de Ses Moreres. Es tracta de la segona edició de la iniciativa Òpera al carrer, que pretén popularitzar l’òpera i mantenir la tradició lírica que sempre ha caracteritzat Maó. L’ajuntament espera repetir l’èxit de l’any passat, quan més de mil persones van poder gaudir de La Traviata de Verdi, i ha augmentat el nombre de cadires disponibles. A més, enguany la retransmissió disposarà de subtítols per poder seguir les lletres en francès. Les entrades per reservar una cadira es poden recollir a l’ajuntament.

Carmen és l’obra mestra de Georges Bizet, que la va compondre l’any 1875. Es tracta d’una òpera en quatre actes, i es basa en la novel·la Carmen de Prosper Marimée. La història se situa a l’Andalusia de l’any 1820, i gira al voltant dels amors apassionats de la gitana Carmen i el brigadier Don José.

El paper de Carmen l’interpretarà la mezzosoprano canària Nancy Fabiola Herrera, que s’ha consagrat internacionalment interpretant aquest paper, i el protagonista masculí recaurà en el veneçolà Aquiles Machado, que també ha representat el paper de Don José als principals teatres de tot el món. El menorquí Simón Orfila s’encarregarà del paper del torero Escamillo, i la valenciana Isabel Rey donarà vida a la pagesa Micaela.

Serà una magnífica ocasió per gaudir de peces com la cèlebre havanera L’amour est un oiseau rebelle, i veure l’òpera francesa més famosa interpretada per figures de primer nivell internacional.