Apunt Menorca Apunt Menorca: La comèdia ‘Taxi’, de Josema Yuste, arriba al Principal de Maó

La comèdia ‘Taxi’, de Josema Yuste, arriba al Principal de Maó

La comèdia Taxi, amb Josema Yuste al capdavant, arriba al Teatre Principal de Maó el pròxim 4 de desembre. Es tracta del primer projecte com a director de l’ex component de Martes y 13, que torna als escenaris després de l’èxit de La cena de los idiotas. A més d’interpretar i dirigir, Yuste també s’ha encarregat de la producció i de l’adaptació del text.

Taxi és l’actualització de la comèdia Run for your wife, del dramaturg Ray Cooney, un dels autors de comèdies d’entreteniment de més anomenada del Regne Unit. L’obra no ha parat de recollir èxits des que es va estrenar l’any 1983, i s’ha traduït a més de 40 idiomes. S’ha representat a teatres de tot el món, i és la comèdia que més temps ha estat en cartellera de manera ininterrompuda al West End de Londres, on durant 12 anys la van representar els principals còmics del país.

Taxi

El protagonista de l’obra és un taxista en aparença normal, però que està casat amb dues dones alhora i porta una doble vida. A base d’estrès, molts malabarismes i d’una planificació molt acurada de les seves activitats, aconsegueix mantenir l’engany, però tot el seu pla s’esfondra quan pateix un accident i acaba a l’hospital. A partir d’aquí, es desencadenaran una sèrie de fets, amb la policia pel mig, que el posaran en una situació molt delicada.

A més de Josema Yuste, el repartiment el completen Felisuco, Esther del Prado, Diana Lázaro, Javier Losán i Alfredo Cernuda, que substitueix l’actor Pedro Reyes, que va morir sobtadament al cap de tres setmanes d’estrenar-se l’obra.

La representació del Principal serà una bona ocasió per passar-ho bé amb un vodevil carregat d’humor i amb un ritme trepidant, que s’anuncia com la comèdia més divertida de la temporada. Els que hi vagin, podran comprovar-ho.